Nieuws Coronavirus

Groothandels gooien deur voor consumenten dicht, IKEA-restaurants blijven gesloten

Consumenten kunnen vanaf 1 juni niet meer voor hun boodschappen terecht in de groothandel. Nu de horeca volgende week weer opengaat, neemt de druk op supermarkten af omdat er weer meer buiten de deur kan worden gegeten, stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Daarmee is de maatregel volgens de branchevereniging niet meer nodig. IKEA blijft voorlopig nog voorzichtig met de coronaregels.

De Ondernemer / ANP 26 mei 2020

Sligro makro groothandel open corona

Ruim twee maanden lang konden consumenten winkelen bij groothandels zoals hier een Sligro-filiaal. Foto onder: lange rijen klanten bij de heropening van een IKEA-winkel eind april in Heerlen. Foto's: ANP

De Nederlandse voedselgroothandels waren sinds 19 maart open voor consumenten. De druk op supermarkten werd toen als te groot gezien waardoor het lastig was om anderhalve meter afstand te houden. Door ook de groothandels, die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor pashouders, open te stellen, moest dat worden opgelost.

''Als wij onze restaurants en speelplaatsen zouden openen, dan is dat een uitnodiging voor een normaal, compleet dagje uit''

Woordvoerder IKEA

Restaurants IKEA blijven voorlopig gesloten

IKEA houdt zijn restaurants en speelplaatsen Småland ook na 1 juni dicht. Hoewel restaurants en cafés in Nederland dan onder bepaalde voorwaarden weer open mogen, wil de woonwinkelreus zich blijven richten op 'doelgericht en functioneel winkelen'.

,,Als wij onze restaurants en speelplaatsen zouden openen, dan is dat een uitnodiging voor een normaal, compleet dagje uit. Maar wij vinden dat die tijd nog niet is aangebroken", zegt een woordvoerder. ,,We volgen de situatie op de voet, maar voorlopig houden we die extra faciliteiten in de winkels gesloten."

Lees ook: Ikea-winkels op 28 april weer open

Op 28 april heropenden de IKEA-winkels in Nederland. Het van huis uit Zweedse bedrijf nam toen de nodige veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook vanaf 1 juni blijven die maatregelen van kracht. Zo is maar een beperkt aantal bezoekers welkom in de filialen en is winkelen toegestaan met maximaal twee mensen tegelijk.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.