Nieuws Coronavirus

VoorDeThuiswerkers.nl verhuurt leegstaande hotelkamers aan thuiswerkers

Door de coronacrisis werken veel Nederlanders vanuit huis. Dat is soms een flinke uitdaging. Tegelijkertijd staan er veel hotelkamers leeg door het het wegvallen van toerisme. Olivier Kruger en Seffie Treistman willen beide problemen helpen oplossen met VoorDeThuiswerkers.nl. Dit platform biedt thuiswerkers hotelkamers om rustig in te kunnen werken.

Van onze redactie 2 april 2020

Thuiswerk hotel corona

Seffie Treistman van VoorDeThuiswerkers.nl.

Seffie Treistman, een van de bedenkers van VoorDeThuiswerkers.nl: ,,Door de coronacrisis werken veel mensen vanuit huis, terwijl hun partner en kinderen ook thuis zijn. Dat brengt spanningen met zich mee. Wie wil werken zonder spelende kinderen, bellende partners of andere afleidingen, kan zijn toevlucht zoeken in een eigen hotelkamer. Zo hopen we thuiswerkers en hotels door deze coronacrisis te helpen.'' Door een deel van de tijd apart door te brengen, verbeter je in een relatie ook de tijd samen. ,,Hopelijk redt dit idee menig huwelijk”, knipoogt Treistman.

Hotelkamer als flexwerkplek

,,Veel zzp’ers en flexwerkers weten hoe fijn een flexwerkplek is. Ook de rest van werkend Nederland heeft behoefte aan een werkplek buitenshuis. Hotelkamers zijn hier uiterst geschikt en bieden coronaveiligheid: het zijn afgesloten ruimtes, waardoor de afstand van anderhalve meter gewaarborgd is.” Ook worden de kamers na elk bezoek gereinigd om besmettingen te voorkomen.

''Door hotelkamers te verhuren hopen we ook hotels en hun werknemers een handje te helpen. Samen komen we deze crisis door''

Olivier Kruger, VoorDeThuiswerkers.nl

artikel judith

Samen de crisis doorkomen

Door de coronacrisis staan honderden hotels leeg, zitten tienduizend werknemers thuis en kampen de hotels met financiële problemen. ,,Door hotelkamers te verhuren hopen we ook hotels en hun werknemers een handje te helpen. Samen komen we deze crisis door” aldus mede-initiatiefnemer Olivier Kruger.

Op dit moment hebben hotels in Amsterdam, Schiphol en Den Haag zich al bij VoorDeThuiswerkers.nl aangesloten. De werkplek-hotelkamers zijn te huur vanaf 35 euro per dag of 400 euro per maand. In de kamers zijn een bureau, stoel en betrouwbare wifi beschikbaar en er kan natuurlijk gebruik worden gemaakt van het toilet. In geval van quarantaine krijgen gebruikers naar rato hun geld terug, dus het boeken van de werkplek is risicovrij.

Lees ook: Horeca langer dicht, maar de huur moet betaald worden

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.