Nieuws Coronavirus

Startup Jobner stelt recruitmentplatform vanwege coronacrisis gratis beschikbaar

De Brabantse startup Jobner heeft de afgelopen week een overeenkomst bereikt met een informele investeerder voor 250.000 euro aan financiering. Het bedrijf matcht freelancers aan opdrachtgevers actief in branches zoals horeca, retail en logistiek. Iets dat kan helpen tijdens deze coronacrisis, zo bedachten de oprichters.

Van onze redactie 18 maart 2020

Jobner startup

Oprichters Angelo Visser (links) en Peter Roelfsema van Jobner. Foto: Jobner

Het freelanceplatform ging live in oktober in de regio Eindhoven. Vijf maanden later wordt het doel voor gewerkte uren ruimschoots overschreden en haalt Jobner zijn eerste groeifinanciering op.

Oprichters Angelo Visser en Peter Roelfsema begonnen afgelopen jaar met de ontwikkeling en validatie van het platform, met ondersteuning van Digital Product Agency Label A. Roelfsema: ,,De ontwikkeling van het platform ging sneller dan verwacht, waardoor we al snel konden beginnen met het valideren van onze propositie. Vijf maanden later merken we dat we al vanzelf door zowel opdrachtgevers als freelancers worden gevonden. Met deze nieuwe financiering kunnen we blijven doorgroeien.”

Lees ook: Rechtenstudenten bieden door corona getroffen ondernemers gratis juridisch advies

Freelancemarkt heeft potentie

Visser: ,,De populariteit onder jongeren om te gaan freelancen neemt toe, 80 procent van onze aanmeldingen heeft de ambitie om te gaan freelancen. We begeleiden ze daarin actief, spreken iedereen persoonlijk en wijzen ook op de verantwoordelijkheden die erbij komen. Die transparantie werkt. Opdrachtgevers bevestigen de hoge commitment en betrokkenheid van onze freelancers.” Door wetswijzigingen verwachten de heren dat de vraag naar freelancers de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen. Ze vinden daarvoor ook bevestiging in onderzoek van onder meer ING.

,,Er is geen andere arbeidsvorm die zo mooi meebeweegt met vraag en aanbod dan het freelancerschap”, meent Roelfsema. ,,Het past perfect bij de ambitie van jongeren om niet meer voor één werkgever te werken. Afwisseling en het zelf bepalen van je werk zijn belangrijke drijfveren voor de jongeren waar wij ons op richten.”

''Als Jobner hebben wij besloten om ons platform tijdelijk kosteloos beschikbaar te stellen''

Angelo Visser en Peter Roelfsema, Jobner

Hulp ondernemers en freelancers coronacrisis

Echter, de freelancemarkt vangt nu grote klappen door de coronacrisis en dat zal de komende periode niet minder worden. Voor de twee oprichters tijd om hun steentje bij te dragen middels een LinkedIn-actie.

,,In deze onzekere tijden denken ook wij graag met jou als ondernemer en freelancer mee. Waarmee kunnen wij een steentje bijdragen? Als Jobner hebben wij besloten om ons platform tijdelijk kosteloos beschikbaar te stellen. Als opdrachtgever betaal je de komende tijd dus niet voor de dienst van het platform, maar enkel voor de gewerkte uren van de freelancer.''

Lees ook: Over de Grens (2): Wonderkind mondiaal recruitmentsucces

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.