Video Coronavirus

Waarom wijnpionier Derrick Neleman kiest voor online en meer adverteren

Een succesvol bedrijf, ambitieuze plannen en gekozen tot 'Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar'. Toen brak de coronacrisis uit. In deze bijzondere aflevering van Werkverkeer zien we wijnpionier Derrick Neleman vlak voor de crisis én recent: ook in dat tweede deel spreekt zijn ondernemersgeest. ,,We zijn juist méér gaan adverteren en zetten online vol de aanval in".

Presentator: Roland Tameling / Camera & Edit: Patrick Johannes 18 april 2020

DEZE VIDEO BESTAAT UIT TWEE DELEN. Werkverkeer is opgenomen vlak voor het uitbreken van het coronavirus in ons land. In overleg met Derrick Neleman (rechts), toen net gekozen tot 'Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar', is besloten de publicatie van deze feestelijke video uit te stellen. De reportage is nu aangevuld met een recente videocall (start: 19.20), waarin Derrick vertelt over onder meer de effecten van de coronacrisis op zijn bedrijf en zijn nieuwe aanpak.

Hij is niet voor niets dé 'Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar'. Ook anno nu, tijdens de coronacrisis, denkend in oplossingen en zijn team en klanten centraal stellend - Derrick Neleman. ,,Met de in maart geopende brandstore in Utrecht, de export op z'n gat en gesloten horeca krijgt ook onze omzet flinke klappen. Verder liggen de bouwwerkzaamheden van ons wijnhuis en gastenverblijf in Valencia plat."

'We zijn juist meer gaan adverteren'

Nelemans focus ligt door de coronacrisis meer dan ooit op online én hij is juist meer gaan adverteren. ,,We zijn vol in de aanval gegaan en merken dat wij daarom ons omzetverlies behoorlijk kunnen opvangen. Online draaien we intussen driedubbele cijfers. We gaan versneld onze webshops in België en Spanje uitrollen."

Neleman over zijn aanpak tijdens deze coronacrisis: ,,Kijk wat er wél goed gaat en leg daar voor 150 procent je focus op."

Tweede brandstore Neleman: Utrecht

Betere tijden, op de foto hieronder. Tijdens de feestelijke opening van de Neleman-brandstore in Utrecht op vrijdag 6 maart, vlak voor het uitbreken van het coronavirus in ons land, werd Derrick Neleman verrast door maar liefst twee burgemeesters: Jan van Zanen (Utrecht) en Annemieke Vermeulen uit de plaats waar voor Derrick het ondernemen allemaal begon: Zutphen. Zij overhandigden hem de award en oorkonde, behorend bij de 'Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar'.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.