Nieuws Evenementen

Festivalbranche: 'Deze zomer duizenden banen beschikbaar op de bekendste festivals'

ID&T doet namens de gehele festivalbranche een dringende oproep om deze zomer één van de duizenden beschikbare banen te vervullen op de bekendste festivals van Nederland, waaronder Mysteryland, Defqon.1, Awakenings en Milkshake.

Van onze redactie 10 maart 2022

Milkshake Festival 2019

Het Milkshake Festival in 2019. Foto: Shutterstock

Nadat de campagne in 2021 helaas moest worden stopgezet door de aanhoudende coronamaatregelen en het uitblijven van de festivalzomer, doet ID&T Groep voor 2022 opnieuw een oproep aan iedereen die van festivals houdt en het leuk lijkt om op festivals te werken.

Met groen licht voor de Nederlandse festivalzomer, kunnen festivalorganisaties zoals ID&T niet wachten om bezoekers weer te mogen verwelkomen op evenementen waaronder Mysteryland, Defqon.1 Weekend Festival, Awakenings, Milkshake Festival, Decibel Outdoor Festival, Vunzige Deuntjes Festival en veel meer. ID&T Groep en andere organisaties hopen weer te kunnen rekenen op de hulp van duizenden zomerkrachten, freelancers en vrijwilligers.

''In de afgelopen periode zijn wij veel externe krachten verloren, en met hen ook kennis en ervaring in specifieke en cruciale onderdelen van het organiseren en opzetten van evenementen''

Rosanne Janmaat, coo ID&T Groep (foto onder)

Tijdelijke krachten kozen voor zekerheid en baan buiten evenementenbranche

In de afgelopen twee jaar, waarin het organiseren van grootschalige evenementen wegens de opgelegde maatregelen niet mogelijk was, kozen veel tijdelijke krachten voor zekerheid en daarmee een baan buiten de evenementenbranche. Zo gingen velen aan de slag in de bouw, bij de GGD als ‘tester’ of ‘prikker’ of vonden zij een andere manier om te kunnen blijven werken.

Nu evenementen weer toegestaan zijn, blijkt er een groot tekort aan onder andere barpersoneel en andere horecamedewerkers, festivalbouwers, beveiligers, schoonmakers, verkeersregelaars en hulpverleners om te werken op de verschillende evenementen. In 2019 werden circa 47.000 tijdelijke functies op de evenementen van de ID&T Groep vervuld door externe krachten.

Lees ook: De mannen achter Rotterdamse festivals hopen na twee jaar op een vet seizoen: ‘We willen knallen’

Rosanne Janmaat, coo ID&T Groep: ,,We zijn ontzettend blij dat we na twee jaar stil staan weer mogen. De branche heeft er zwaar onder geleden en er heeft een behoorlijke kaalslag plaatsgevonden. In de afgelopen periode zijn wij veel externe krachten verloren, en met hen ook kennis en ervaring in specifieke en cruciale onderdelen van het organiseren en opzetten van evenementen. Wij hopen dat we met deze oproep enthousiaste mensen bereiken die zich graag bij ons team willen voegen en om samen met onze bezoekers deze zomer het leven te vieren.”

Branche hoopt duizenden tijdelijke krachten te enthousiasmeren om in zomer aan de slag te gaan

Net zoals vele andere evenementenorganisatoren moest de ID&T Groep in 2020 ten gevolge van de pandemie een groot deel van haar medewerkers laten gaan. Niet alleen direct personeel van ID&T leed onder de pandemie, ook artiesten, licht- en geluidsbedrijven, evenementenlocaties, horeca, schoonmakers, roadies, managers en vele andere betrokkenen kwamen door het volledig stilleggen van evenementen zonder werk te zitten. Met het nieuwe initiatief, deleukstezomerbaan.nl, hoopt de organisatie duizenden tijdelijke krachten te enthousiasmeren om deze zomer aan de slag te gaan in de evenementenbranche.

Met verschillende events in het vizier, bereidt ID&T zich voor op de festivalzomer. Om dat te kunnen realiseren slaan zij onder andere de handen ineen met partners zoals SOLID Event Crew, waarmee ID&T deze week een campagne lanceerde om jongeren te laten zien hoe geweldig werken in de evenementenbranche is.

Lees ook: Anna-Maria Giannattasio (Puur Events) ‘heel blij dat we weer los kunnen gaan’

Met de campagne en daarbij horende winactie op SLAM! hopen ID&T en SOLID Event Crew tijdelijke krachten naar de branche te halen door winnaars functies te laten vervullen als confettikanon bediener, artiestenbegeleider of assistent-stagemanager van de mainstage. De hoofdprijs is het worden van de ‘Festivalbaas voor een dag’ van Mysteryland, Awakenings of Decibel Outdoor.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws