Nieuws Horeca

Uniek kinderboek over én voor de horeca als recruitmentoplossing

Om het werkgeversimago van de horeca onder kinderen te verbeteren is er een uniek kinderboek verschenen: Saffraan & Sjalot. Het boek is een initiatief van SVH en recruitmentexpert Arjan Elbers. Een vast deel van de winst gaat rechtstreeks naar de horecaondernemer die het kinderboek verkoopt.

Van onze redactie 8 januari 2023

Kinderboek horeca saffraan sjalot

Dinsdag 10 januari, van 11.00 tot 13.00 uur kijkradio op New Business Radio, YouTube en op onze homepage: Het 'jaar van de horeca' centraal in De Ondernemer Live

Al voor de coronapandemie was er sprake van een personeelstekort in de horeca. De verschillende lockdowns zorgden ervoor dat meer horecaprofessionals hun heil zochten in een andere sector. Een groot deel van deze horecamedewerkers keerde niet meer terug in hun oude branche. Hierdoor is het personeelstekort anno 2023 nog hoger.

Nu alle restricties weg zijn kan de horeca weer volop draaien en omzet maken. Maar hoe doe je dit als het personeel er simpelweg niet (meer) is? Deze vraag hield Ricardo Eshuis, directeur SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) al langer bezig. Daarnaast speelt bij Eshuis nog een belangrijke vraag als het gaat om arbeid: hoe kunnen we juist kinderen nu bewust maken van het mooiste vak ter wereld als toekomstig werkgever?

"Dit is de gaafste recruitmentoplossing die ik in twintig jaar heb mogen bedenken en uitwerken"

Arjan Elbers, ondernemer in recruitment en recruitmentmarketing,

SVH heeft als kerndoel het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt SVH (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. Uit contact tussen Eshuis en recruitmentexpert Arjan Elbers ontstond het idee een kinderboek uit te brengen. Een kinderboek dat bijdraagt aan een positief gevoel en perceptie als het gaat om de horeca als sector om te gaan werken.

Arjan Elbers is ruim 20 jaar actief als ondernemer in recruitment en recruitmentmarketing, voorzitter van Recruiters United), blogger voor Frankwatching, columnist en auteur van het managementboek 'Het Recruitment Fundament'. Ook heeft Elbers zelf een opleiding genoten aan de middelbare hotelschool. Voordat hij zijn carrière in recruitment begon werkte Elbers – naast zijn studie- jaren in de horeca. Elbers stond er dan ook op het kinderboek zelf te schrijven. 'Dit is de gaafste recruitmentoplossing die ik in twintig jaar heb mogen bedenken en uitwerken.'

Saffraan & Sjalot

Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn broer en zus en bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken deze zomer mee in hun (bekendste en meest bijzondere) restaurant; Het Zwarte Schaap. In dit restaurant
is werkelijk alles anders.

Saffraan heeft net als zijn ouders en voorouders 'de gave van smaak'. Hij ontdekt de meest geweldige nieuwe gerechten en smaakcombinaties in de keuken. Dat brengt hem zelfs tot een belangrijke kookwedstrijd in Parijs. Sjalot helpt haar tante in de bediening van het Zwarte Schaap. Zij snapt waar de gasten van het restaurant pas echt blij van worden! Loopt alles uit de hand? Juist dan maakt Sjalot er het beste van.

Saffraan & Sjalot is een kinderboek voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Het staat vol verhalen en echte recepten om te maken. Twee collega’s van Elbers recruitmentmarketingbedrijf Getnoticed hebben de illustraties en opmaak van het boek verzorgd. Illustraties: Maaike Waterman-de Graef, opmaak: Kathy Janssen-Gubbels.

Boek is alleen te koop in horecabedrijven

De maandenlange sluitingen tijdens corona en de huidige energiecrisis hebben grote impact gehad op de omzet van horecaondernemers. Eshuis: ,,Daarom wilden we ervoor zorgen we dat de horeca ook wat geld kan verdienen aan het kinderboek”. Het boek is dan ook niet online of in de boekwinkel te koop, maar exclusief bij horecabedrijven. Door de aankoop van het boek wordt de horecaondernemer die het boek verkoopt gesteund.

SVH-directeur Ricardo Eshuis is dinsdag 10 januari studiogast in De Ondernemer Live, een uitzending die geheel in het teken staat van de horeca. Luister en/of kijk mee tussen 11.00 en 13.00 uur op New Business Radio, YouTube of de homepage van deze website. Voor meer informatie is er deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws