Bekijk de video:
De ingrediënten: hoge kwaliteit, luxe sfeer, a la carte en geschikt voor zakelijke afspraken. Het resultaat: Liemès Food District, met 500 zitplaatsen straks een van de grootste restaurants van Midden-Nederland. Locatie: The Wall, direct langs de A2 bij Utrecht, naast de Amac flagship store. Open? Liever vandaag dan morgen, als het aan Ed Bindels en zijn team ligt.
Natuurlijk, corona gooide roet in het spreekwoordelijke eten, maar Ed Bindels zette zijn idee en vervolgens de bouw en inrichting voor Liemès de afgelopen maanden wél degelijk door. Het businessconcept: elf chef-koks gaan er een keuken huren, zijn verantwoordelijk voor hun eigen eten en prijzen. De rest wordt centraal geregeld. ,,Wij doen de afwas, ICT, bediening en het betalingssysteem. Daardoor kunnen de chefs zich concentreren op het eten.’’
In een deel van Liemès geldt straks zelfbediening, in de andere helft – met bediening – heeft elke tafel een display waarmee gasten eten en drinken kunnen bestellen. Ook afrekenen gebeurt elektronisch. En: Liemès heeft een 24 uurs-vergunning waardoor tafels en stoelen later op de avond (en nog later) kunnen plaatsmaken voor loungebanken.
Kijk mee met de video (hierboven), waarin ondernemer Ed Bindels presentator Roland Tameling meeneemt door zijn Liemès en uitgebreid over het concept en plannen vertelt.
Eerder dit jaar was Ed Bindels (rechts op de foto) te gast bij De Ondernemer Radio, hier kun je het interview terugluisteren:Waarom Ed Bindels (ceo Amac) juist nu food district Liemès wil beginnen