Podcast Onze Man In Londen

Ondernemer Van Otterloo vanuit Londen: 'Dit is eigenlijk een nieuwe lockdown die ze niet zo willen noemen'

Door Brexit heeft de Britse economie het al stevig te verduren, het coronavirus kwam daar nagenoeg gelijktijdig nog eens bij. De laatste versoepelingen van coronamaatregelen worden in Engeland uitgesteld tot 19 juli. Zorgen over het stijgende aantal besmettingen met de deltavariant (de Indiase variant) van het coronavirus zijn daar debet aan. Ondernemer Lennard van Otterloo vertelt vanuit Londen onder meer over de lockdown-die-geen-lockdown-genoemd-wordt, effecten op de economie en ook het Nederlandse bedrijfsleven.

Van onze redactie 15 juni 2021

Een verlenging van de coronamaatregelen werd al enige tijd verwacht vanwege het stijgende aantal besmettingen met de deltavariant (de Indiase variant) van het coronavirus, die veel besmettelijker is dan de dominante alfavariant (de Britse). Vanwege die deltavariant heeft Nederland het Verenigd Koninkrijk intussen aangewezen als zeerhoogrisicogebied.

,,Eigenlijk zit het land weer in een lockdown, maar dat willen ze hier niet zo noemen", vertelt ondernemer Lennard van Otterloo, woonachtig en werkzaam in Londen. Hij vertelt dat het noorden van Engeland grote problemen met het coronavirus heeft en een klein deel van Londen waar veel mensen met een Indiase achtergrond wonen. ,,Verder valt het in Londen wel mee, daarom zou Johnson ook het liefst hebben gezegd in het zuiden te versoepelen en in het noorden strenger te zijn. Maar dat is politiek heel onhandig".

Horeca-ondernemer Won Yip noemt in deze blog onder meer de horeca in Engeland, waar hij de ontwikkelingen volgt: Won Yip voorziet mager horeca-najaar: 'Ik zit met mijn kont op de kassa'

'Je kunt horeca wel opengooien, je moet mensen ook overtuigen'

,,Met de retail gaat het redelijk als vanouds, extra grote klappen vallen hier met name in West End waar het toerisme grotendeels weg is en met het recente uitstel van de versoepelingen ook nog weg zal blijven. Los van de enorme personeelsproblemen is horeca sinds een aantal weken weer helemaal open, ook binnen, maar wel met een aantal restricties. Punt is nu dat je de horeca wel kunt opengooien, maar dat je nu ook de mensen moet overtuigen dat het veilig is omdat mensen nog altijd huiverig zijn. Het is een hele klus om de vraag weer te stimuleren, en niet alleen het aanbod".

'Onze Man in Londen' zegt in de podcast onder meer te verwachten dat de effecten van de extra vier weken voor im- en export voor de meeste sectoren zullen meevallen. ,,Sowieso was de transportsector al vrijgesteld van quarantainemaatregelen, maar ben je leverancier van producten in sectoren die verplicht langer moeten dichtblijven zoals discotheken, theaters en bioscopen, dan ga je dat zeker merken".

Overvolle terrassen in Londen, waar een versoepeling van de coronamaatregelen werd ingezet, ook voor de horeca. De laatste ronde, gepland voor 21 juni, wordt vier weken uitgesteld uit vrees voor een nieuwe variant van het coronavirus. Foto's: Shutterstock.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details