Podcast Onze Man In Londen

Ondernemer Van Otterloo vanuit Londen: 'Dit is eigenlijk een nieuwe lockdown die ze niet zo willen noemen'

Door Brexit heeft de Britse economie het al stevig te verduren, het coronavirus kwam daar nagenoeg gelijktijdig nog eens bij. De laatste versoepelingen van coronamaatregelen worden in Engeland uitgesteld tot 19 juli. Zorgen over het stijgende aantal besmettingen met de deltavariant (de Indiase variant) van het coronavirus zijn daar debet aan. Ondernemer Lennard van Otterloo vertelt vanuit Londen onder meer over de lockdown-die-geen-lockdown-genoemd-wordt, effecten op de economie en ook het Nederlandse bedrijfsleven.

Van onze redactie 15 juni 2021

Een verlenging van de coronamaatregelen werd al enige tijd verwacht vanwege het stijgende aantal besmettingen met de deltavariant (de Indiase variant) van het coronavirus, die veel besmettelijker is dan de dominante alfavariant (de Britse). Vanwege die deltavariant heeft Nederland het Verenigd Koninkrijk intussen aangewezen als zeerhoogrisicogebied.

,,Eigenlijk zit het land weer in een lockdown, maar dat willen ze hier niet zo noemen", vertelt ondernemer Lennard van Otterloo, woonachtig en werkzaam in Londen. Hij vertelt dat het noorden van Engeland grote problemen met het coronavirus heeft en een klein deel van Londen waar veel mensen met een Indiase achtergrond wonen. ,,Verder valt het in Londen wel mee, daarom zou Johnson ook het liefst hebben gezegd in het zuiden te versoepelen en in het noorden strenger te zijn. Maar dat is politiek heel onhandig".

Horeca-ondernemer Won Yip noemt in deze blog onder meer de horeca in Engeland, waar hij de ontwikkelingen volgt: Won Yip voorziet mager horeca-najaar: 'Ik zit met mijn kont op de kassa'

'Je kunt horeca wel opengooien, je moet mensen ook overtuigen'

,,Met de retail gaat het redelijk als vanouds, extra grote klappen vallen hier met name in West End waar het toerisme grotendeels weg is en met het recente uitstel van de versoepelingen ook nog weg zal blijven. Los van de enorme personeelsproblemen is horeca sinds een aantal weken weer helemaal open, ook binnen, maar wel met een aantal restricties. Punt is nu dat je de horeca wel kunt opengooien, maar dat je nu ook de mensen moet overtuigen dat het veilig is omdat mensen nog altijd huiverig zijn. Het is een hele klus om de vraag weer te stimuleren, en niet alleen het aanbod".

'Onze Man in Londen' zegt in de podcast onder meer te verwachten dat de effecten van de extra vier weken voor im- en export voor de meeste sectoren zullen meevallen. ,,Sowieso was de transportsector al vrijgesteld van quarantainemaatregelen, maar ben je leverancier van producten in sectoren die verplicht langer moeten dichtblijven zoals discotheken, theaters en bioscopen, dan ga je dat zeker merken".

Overvolle terrassen in Londen, waar een versoepeling van de coronamaatregelen werd ingezet, ook voor de horeca. De laatste ronde, gepland voor 21 juni, wordt vier weken uitgesteld uit vrees voor een nieuwe variant van het coronavirus. Foto's: Shutterstock.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief voor ondernemers, in 2 minuten tijd ben je weer helemaal bij.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Broodje Verhaal

Karin Veldhuizen durft het met haar watersportcamping in Heeg anders te doen (mét succes)

Ze is 'allergisch voor saai'. Karin Veldhuizen is van initiatieven is als de Literaire Caravan met Tommy Wieringa en bijvoorbeeld een masterclass Douche Zingen voor Dummies met Lucette van den Berg. De creatief directeur en eigenaresse van watersportcamping Heeg zegt als ondernemer van de 'burgerlijke ongehoorzaamheid' te zijn en van samenwerking met juist concurrentie en bedrijven in andere sectoren, ook als dat helemaal niet logisch lijkt. Voorbeelden te over, in deze storytelling-aflevering van Broodje Verhaal.

Details
Thijs Talks

Peter Zijlstra (Mercedes-Benz): 'Empower je mensen'

Het marketingelftal van Thijs van Dijk wordt steeds completer dankzij alweer de negende aflevering van de podcastserie Thijs Talks. Dit keer te gast: Peter Zijlstra, Head of Marketing bij Mercedes-Benz Nederland. Waar plaatst uw host hem in zijn ultieme elftal? ,,Het merk, de maatschappij en de media verandert. Genoeg uitdaging.''

Details
Broodje Verhaal

Hoe vanzelfsprekend storytelling voor een startup als Moonback is

Deze ondernemer heeft een verhaal - en wat voor een. Storytelling-expert Cor Hospes ontvangt dan ook maar al te graag de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar, Niels Meijssen, in zijn keuken voor Broodje Verhaal. Niels is initiator van Moonback, het eerdere Beterboeken.nl, als nieuwe sympathieke alternatief voor Booking.com.

Details
De Ondernemer Onderweg

Zo helpt Trunkrs webshops aan perfecte klantbeleving

Trunkrs groeit hard. De same day delivery-speler zet in op snel en groen bezorgen, mét een focus op de ontvangstervaring. Het levert de bezorgdienst een groei van 700 procent op. Ceo Jan Wijn is bij Roland Tameling in de studio voor een nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg. Luister naar deze podcast over het idee, het succes en de ambities van deze bezorgdienst.

Details
Broodje Verhaal

Hoe deze ondernemer van elektrisch motorrijden een groot succes wist te maken

Ondernemer Marchel Bulthuis is bij Cor Hospes in zijn keuken te gast voor de achtste aflevering van de Broodje Verhaal-podcast. De eigenaar van Electric Motorcycles vertelt de storytelling-expert over de vooroordelen over elektrisch motorrijden. Hoe poets je die weg met het juiste verhaal? Je hoort dat en nog veel meer in deze podcast.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Hoe EARTH Water volgens Henk Witteveen na b2b-markt ook retailwereld verovert

Henk Witteveen is samen met Patrick de Nekker verantwoordelijk voor het succes van EARTH Water. 100 procent van de nettowinst gaat naar waterprojecten in landen waar het hard nodig is. Ook hebben de twee de overstap gemaakt naar totaal plasticvrij en zijn ze bezig EARTH Water in de supermarkten te zetten. Hoog tijd voor presentator Floris Hülsmann om Witteveen uit te nodigen voor een aflevering van De Zo Genaamde Podcast.

Details