Nieuws Maatregelen

OMT-advies: huidige coronamaatregelen niet versoepelen

Het Outbreak Management Team adviseert om de huidige coronamaatregelen te verlengen. Dat bevestigen bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Van onze redactie 11 december 2021

Jaap van dissel rivm omt coronamaatregelen

Foto: ANP.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen en de effecten ervan. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG CORONAMAATREGELEN: 'Harde lockdown per direct, tot en met 14 januari'

Vrijdagavond heeft het OMT vergaderd en het advies wordt zondagmiddag besproken op het Catshuis met de meest betrokken bewindslieden. Volgens de experts is het nu niet nodig om strengere maatregelen in te voeren, maar is er ook geen ruimte om nu al te versoepelen. Het OMT adviseert het kabinet dan ook de 'avondlockdown' te verlengen.

Het OMT is bezorgd over de oprukkende omikronvariant. Die variant is veel besmettelijker en kan leiden tot een nieuwe stijging in de ziekenhuisopnames, maar de onzekerheid is groot.

Lees ook: Logistieke sector als broedplaats voor besmettingen? Vier op de tien medewerkers vinden van wel

Kabinet heeft zondag Catshuis-overleg

Zondag komt een deel van het kabinet opnieuw op het Catshuis bijeen voor corona-overleg. Ook de burgemeesters spreken elkaar nog over de coronamaatregelen. Dinsdag zal het kabinet een besluit nemen en in de avonduren een persconferentie houden.

Jan Meerman (INretail): 'De Jonge gaat nog voor de kerst QR-code check bij winkels verplichten'

INretail-directeur Jan Meerman stelt dat demissionair minister De Jonge tijdens de persconferentie van 14 december de invoering van de QR-code bij winkels bekend zal maken. Een week later moet dat al ingaan. En dat gaat tot ongewenste situaties leiden, denkt Meerman.

Hij zegt kriegelig te worden van 'het voortdurend dreigen en chanteren'. ,,Als demissionair minister De Jonge één ding niet moet doen om draagvlak te creëren is chantage plegen. Hij moet niet meer zeggen: als je niet doet wat ik zeg, blijf je langer dicht. Dat werkt niet, het is chantage." Lees hier de blog van Jan Meerman.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws