Nieuws Corona

VNO-NCW en MKB-Nederland: 'Gesprek met kabinet over aanpassingen derde steunpakket'

‘Nederland moet echt alles op alles zetten om het coronavirus te bedwingen. We herhalen onze oproep aan iedereen om zich aan de regels te houden om nog strengere maatregelen te voorkomen. Het is een hard gelag voor heel veel ondernemers, vooral voor die branches die nu wederom hard worden getroffen. We gaan in gesprek met het kabinet over aanpassingen in het derde steunpakket', schrijven VNO-NCW en MKB-Nederland in eerste reactie op de persconferentie-Rutte.

Van onze redactie 28 september 2020

Ingrid thijssen vno ncw coronacrisis

Ingrid Thijssen, de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. Foto: ANP.

Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW: ,,Deze maatregelen vormen een laatste kans om ergere scenario’s af te wenden en ons gedrag aan te passen. Tegelijkertijd heeft dit pakket ingrijpende gevolgen voor veel onze leden. Met het kabinet en bonden gaan wij dan ook in gesprek over opnieuw zwaar getroffen sectoren als de horeca, het transport, toeleveranciers en de evenementenbranche waar maatwerk nodig is."

Lees ook: Advies Patrick Wessels: 'Ondernemers, draag een mondkapje!'

,,Met onze campagne pakken we als bedrijfsleven onze verantwoordelijkheid, onder meer door de sectorprotocollen aan te passen en weer strikt na te leven. De nieuwe maatregelen zijn wel opnieuw een bittere pil voor de horeca en vele andere ondernemers en daar moet vanuit het kabinet goed oog voor zijn," vindt Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland. ,,Verder is het essentieel dat het kabinet de komende drie weken alles in het werk stelt om de testcapaciteit op te schalen, zodat we na deze fase het virus goed onder controle kunnen houden."

Hoe om te gaan met mondkapjes-keuze?

De ondernemingsorganisaties gaan komende dagen met hun leden goed kijken naar de uitvoerbaarheid en uitlegbaarheid van alle maatregelen in de praktijk. ,,Ondernemers in de grote steden moeten nu de individueel de moeilijke beslissing nemen hoe ze omgaan met mondkapjes en zullen bijvoorbeeld ingewikkelde vragen van klanten daarover krijgen."

VNO-NCW en MKB-Nederland vragen het kabinet om - samen met het bedrijfsleven - alles op alles te zetten om de komende drie weken de testcapaciteit, het sneltesten en het bron- en contactonderzoek op te schalen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.