Choro Koji Fermentation is opgericht door Hiroki Kudo met als missie op ambachtelijke wijze en met lokale ingrediënten de beste plantaardige, gefermenteerde producten te produceren. ,,We combineren eeuwenoude Japanse fermentatietechnieken met Europese ingrediënten, onze producten moeten niet alleen de smaakpapillen verwennen maar ook bijdragen aan een gezonde levensstijl en duurzaamheid,” vertelt Hiroki.
De vraag is enorm gestegen wat aantoont dat er een groeiende behoefte is aan unieke, duurzame en culinaire ervaringen
Hiroki Kudo Choro Koji Fermentation
Verhuizing en uitbreiding
De producten worden op het moment voornamelijk lokaal verkocht in Rotterdam en Amsterdam. ,,Mensen die nog nooit van miso, koji en sojasaus hadden gehoord, zijn nu enthousiaste gebruikers. De vraag is enorm gestegen wat aantoont dat er een groeiende behoefte is aan unieke, duurzame en culinaire ervaringen,” aldus de Rotterdammer.
Om aan de groeiende vraag te voldoen, wil de ondernemer onder andere verhuizen naar een grotere locatie om de producten te huisvesten en investeren in de groei van Choro Koji Fermentation.
Crowdfunding Choro Koji Fermentation
Om deze plannen te kunnen uitvoeren, is geld nodig. De ondernemer heeft ervoor gekozen om de financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op deze manier worden de plannen gefinancierd met een betrokken groep investeerders. In korte tijd is er al ruim 35.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te voeren is er minimaal 45.000 euro nodig.
De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 6 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 3 procent. Daarnaast is het mogelijk om alvast producten aan te schaffen in de voorverkoop.
Er kan nog geïnvesteerd worden tot 31 december 2023.
Lees ook: Alles wat je wil weten over crowdfunding