Nieuws Financiën

Ex-topmannen Adyen lanceren 'next generation billing-platform' Solvimon

Voormalig Adyen-kopstukken Kim Verkooij en Etienne Gerts lanceren Solvimon, een zogenaamd 'next generation billing-platform’ dat het mogelijk maakt voor bedrijven om vernieuwende prijsstrategieën te implementeren. Dit doet het platform door een tool te bieden met een uitgebreide set aan prijs- en factureringsopties, zo beloven de oprichters.

Van onze redactie 19 april 2023

Kim Verkooij Etienne Gerts

Kim Verkooij en Etienne Gerts zijn de oprichters van Solvimon. Foto: Solvimon

In tegenstelling tot traditionele facturatieplatforms, belooft Solvimon een end-to-end-oplossing die flexibiliteit centraal stelt. Hierdoor kunnen bedrijven volgens het platform moeiteloos overgaan naar usage based-prijsstellingen en facturering, wat hen in staat stelt om in te spelen op de behoeften van hun klanten en de veranderingen in de markt.

Met behulp van de startup kunnen de commerciële teams van bedrijven eenvoudig flexibele prijsstellingen aanbieden, zoals op basis van het daadwerkelijke gebruik, het aantal gebruikers of een combinatie van beide, aldus Solvimon. Voor de financiële teams biedt het platform bovendien een tool om dit op grote schaal efficiënter en nauwkeuriger te factureren, zonder handmatige werkzaamheden.

''De verschuiving naar flexibele prijsmodellen is de reden waarom we Solvimon zijn gestart''

Kim Verkooij, ceo Solvimon

'Bedrijven kijken naar het prijsmodel van marktleiders zoals Snowflake of Dropbox'

De oprichters van Solvimon, Kim Verkooij en Etienne Gerts, hebben in het verleden bij Adyen een interne factureringstool ontwikkeld die specifiek was afgestemd op de behoeften van het bedrijf. Destijds was er geen oplossing als Solvimon beschikbaar, waardoor Adyen een dergelijke tool zelf moest ontwikkelen, wat kostbaar en tijdrovend is. Verkooij en Gerts realiseerden zich dat de markt verschuift naar prijsmodellen op basis van usage based-pricing, en dat het aanbod van de huidige aanbieders niet meer volstaat.

Mede-oprichter en ceo Kim Verkooij: ,,De verschuiving naar flexibele prijsmodellen is de reden waarom we Solvimon zijn gestart. Veel bedrijven kijken naar het prijsmodel van marktleiders zoals Snowflake of Dropbox voor inspiratie om incrementele inkomsten te genereren of de concurrentie voor te blijven. Met Solvimon kunnen ze dat."

Lees ook: Vier tips voor het optimaliseren van je financiële administratie

Flexibele gebruiks- of hybride prijsmodellen winnen snel aan populariteit

Het traditionele abonnementsmodel, ook wel bekend als 'user-based-pricing', wordt niet langer beschouwd als de gouden standaard. Recent onderzoek van VC Openview toont aan dat flexibele gebruiks- of hybride prijsmodellen snel aan populariteit winnen. Maar liefst drie van de vijf softwarebedrijven bieden nu een vorm van usage-based-pricing aan, maar de complexiteit van factureren blijft één van de grote pijnpunten.

Solvimon biedt hiervoor naar eigen zeggen een totaaloplossing waarbij klanten niet langer beperkt worden door het factureringsplatform in het kiezen van een prijsmodel. Binnen het Solvimon-platform hebben gebruikers de mogelijkheid om complexe prijsplannen te modelleren en offertes op te stellen, waarbij ze gebruik maken van inzichten in productgebruik om kansen voor omzetoptimalisatie te identificeren en te benutten.

''Het huidige landschap van prijsmodellen verandert snel, en Solvimon kan bedrijven helpen om voorop te blijven lopen''

Etienne Gerts, cto Solvimon

Met vertrouwen flexibele prijsmodellen implementeren

Solvimon zegt zich bewust te zijn van de uitdagingen die gepaard gaan met het grootschalig implementeren van flexibele prijsmodellen in het factureringsproces. Veel bedrijven hebben moeite om hun klanten automatisch en nauwkeurig te factureren, wat vaak leidt tot handmatig werk, inkomstenverlies en andere uitdagingen. De startup biedt daarom geavanceerde tools en functionaliteiten om bedrijven te ondersteunen bij het stroomlijnen en automatiseren van het factureringsproces bij het toepassen van complexe prijsmodellen. ,,Hierdoor kunnen bedrijven met vertrouwen flexibele prijsmodellen implementeren en effectief omgaan met de complexiteit die dit met zich meebrengt, terwijl ze fouten minimaliseren en zorgen voor een nauwkeurige en tijdige facturering aan hun klanten.''

,,Traditionele platforms bieden geen oplossing voor deze problemen. Er is een groeiende behoefte aan een factureringsplatform dat specifiek is ontworpen voor schaalbare internationale groei, een platform dat past bij de behoeften van de nieuwe generatie bedrijven", aldus Verkooij. ,,Het huidige landschap van prijsmodellen verandert snel, en Solvimon kan bedrijven helpen om voorop te blijven lopen", besluit cto Etienne Gerts.

Lees ook: Betaalplatform Adyen komt met financiële diensten voor midden- en kleinbedrijf

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws