Nieuws Financiën

Bedrijf Qredits in Almelo: ruim 11 miljoen euro aan verstrekte kredieten

Het Almelose bedrijf Qredits heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim elf miljoen euro aan kredieten verstrekt aan startende en bestaande ondernemers. Dat is een groei van dertien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Van onze redactie 15 april 2016

Geld Biljetten Stock
>>>Lees ook: Mag de ondernemende geest uit de fles? Qredits helpt ondernemers met financiering tot 250.000 euro en coaching. Dankzij ondersteuning met 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank kan het Almelose bedrijf nog meer startende ondernemers helpen die bij een bank niet welkom zijn. De organisatie bestaat uit 55 vaste medewerkers en 650 vrijwillige coaches. Qredits heeft de afgelopen jaren 7.300 ondernemers gefinancierd voor een totaal bedrag van 150 miljoen euro.

GroeiNa drie jaar is 93 procent van deze ondernemers nog steeds actief, aldus Qredits, die de aanhoudende groei verklaart door onder andere de verbeterde naamsbekendheid. ,,Ook worden alternatieve financieringsmogelijkheden in het algemeen meer bekend onder ondernemers. Bovendien zien ondernemers meer kansen in de markt als gevolg van verbeterde marktomstandigheden”, aldus het Almelose bedrijf.