Nieuws Bedrijfsoverdracht

Henne De Dijn en Haeck durven het aan: D-reizen terug in Nederlandse handen

,,Coronacrisis? Wij zien zoveel potentie in D-rt dat we - helemaal met de komst van de voucherbank - deze stap met veel vertrouwen zetten." D-reizen komt weer in Nederlandse handen. Jan Henne De Dijn neemt de reisbureauketen samen met zakenpartner Marije Haeck over van het Duitse reisconcern RT/Raiffeisen Touristik Group. D-reizen is goed voor honderden reisbureaus in ons land.

Economieredactie AD 28 december 2020

D reizen toerisme bedrijfsoverdracht

Het Duitse moederbedrijf was al langer bezig met het bekijken van de opties van de D-rt Groep, waaronder naast D-reizen onder meer ook VakantieXperts valt, schrijft het AD. Uiteindelijk heeft Henne De Dijn besloten om zelf met de onderneming verder te gaan. Hij ziet nog veel kansen voor D-reizen in de Nederlandse winkelstraten en hoopt D-rt te laten uitgroeien tot een van de bepalende spelers in de door grote touroperators gedomineerde reissector. Alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar.

''Natuurlijk zijn we ons zeer bewust van de huidige omstandigheden. Sterker, de coronacrisis zorgde eerder al voor een vertraging van de overname''

Jan Henne de Dijn

Coronacrisis zorgde voor vertraging overname

De coronacrisis drukt zwaar op de branche. ,,Natuurlijk zijn we ons zeer bewust van de huidige omstandigheden. Sterker, de coronacrisis zorgde eerder al voor een vertraging van de overname", zegt Henne De Dijn. ,,Maar wij zien zoveel potentie in D-rt dat we - helemaal met de komst van de voucherbank - deze stap met veel vertrouwen zetten."

Zakenpartner Haeck was via haar bedrijf BeBr al ruim zes jaar betrokken bij de technologische ontwikkeling van de reisbureaus. BeBr helpt ondernemingen met innoveren.

  • Sta jij ook op het punt om het familiebedrijf over te geven aan de volgende generatie? Of ben jij juist degene dit het binnenkort voor het zeggen heeft binnen het bedrijf? Er komt een hoop kijken bij bedrijfsoverdracht en daarom hebben we dit dossier opgebouwd met daarin allerlei artikelen over dit onderwerp. De do's and dont's, het belang van goede begeleiding tijdens dit proces, een overzicht van jurdische valkuilen; hier vind je het allemaal.

Dirk van den Broek startte D-reizen

D-reizen werd meer dan vijftig jaar geleden opgezet door supermarktondernemer Dirk van den Broek. In 2014 kwam de keten onder Duitse vlag. D-rt heeft tegenwoordig 1.150 medewerkers en 322 reisbureaus verspreid over heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp en daar komt ook na de deal geen verandering in. De partijen hebben besloten om geen financiële details van de overname naar buiten te brengen.

Foto onder (AD/Bert Beelen): een van de vestigingen van D-reizen, deze in Wijchen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.