Aangeboden door HIP Capital

Branded Content Financiën

Jac van Zeeland (HIP Capital): ‘Beleggen is een vorm van topsport’

Energie en trots gieren door het lijf van Jac van Zeeland. Hij mag zich sinds vorige week partner en beleggingsspecialist bij HIP Capital in Eindhoven noemen. ,,Als jongen uit de streek is er niets mooiers dan in je eigen omgeving te kunnen ondernemen.”

Oliver Verheij 13 november 2021

HIP Capital Eindhoven Jac van Zeeland

Jac van Zeeland: ,,Ik geloof in wederkerigheid en dat niet alles om geld draait.” Foto: Oliver Verheij

Opgegroeid in Geldrop en woonachtig in Nuenen is Van Zeeland zeker een jongen uit de streek. ,,Ik heb jarenlang ervaring opgedaan bij de Rabobank-regio Eindhoven en ben groot aanhanger van persoonlijk advies”, vertelt hij. Iemand echt in de ogen kunnen kijken als het om beleggen gaat, dat is het credo. ,,Ik ben onwijs trots dat HIP Capital zich in de Brainport-regio heeft gevestigd om in het prachtige zuiden verder uit te bouwen.”

Kennisdeling

De uitdaging is dan ook om van zijn nieuwe werkgever ook in deze regio een speler van betekenis te maken. Van Zeeland: ,,Een speler die niet alleen zoekt naar financieel rendement voor haar relaties, maar ook wil teruggeven aan de gemeenschap door bijvoorbeeld kennisdeling. Ik geloof in wederkerigheid en, hoe moeilijk dat in onze wereld soms lijkt, dat niet alles om geld draait.”

"Beleggen is coaching, discipline, doelen stellen en willen winnen"

Jac van Zeeland, partner HIP Capital

HIP Capital houdt sinds begin dit jaar kantoor in Eindhoven op Strijp-S in het SX-gebouw. Dit bruisende, historische pand was vroeger van Philips, dat daar de glasfabriek had gevestigd. Nu is het een plek van creativiteit voor ondernemers die allemaal iets met sport hebben. En sport verbindt! Voor Van Zeeland is beleggen topsport, want als ondernemer en belegger telt alleen het allerbeste. ,,Het is heerlijk om in een snel schakelend team van collega’s te kunnen werken. Korte lijnen, allemaal hetzelfde doel en gedeelde verantwoordelijkheid om samen onze relaties verder te helpen.”

Lees ook: 'HIP Capital biedt ouderwetse service in een modern jasje'

Met echt onafhankelijk advies, oog voor duurzaamheid en goede rendementen is HIP Capital hét alternatief voor beleggen bij de bank, aldus Van Zeeland. ,,Rente op spaargeld is er niet, negatieve rente is een feit. Dit samen met de jaarlijkse belasting en de huidige hoge inflatie maakt dat iedereen op zoek is naar alternatieven die rendement bieden. Verantwoord beleggen is dé manier om hier iets aan te doen.”

Vertrouwen en winnen

Volgens Van Zeeland kan verantwoord beleggen alleen met de juiste aandacht. ,,Persoonlijke aandacht is het fundament voor een duurzame relatie. Een vast contactpersoon waar je vertrouwen en continuïteit van mag verwachten. Beleggen is een stuk coaching, discipline, houvast bieden, doelen stellen en uiteindelijk willen winnen. Net als in de sport!”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HIP Capital. Bekijk hieronder ook de video over de transfer van Jac van Zeeland. Meer info: hipcapital.nl of bel (040) 209 41 65.

MyChannels Video ID: 263544