Aangeboden door BTC Direct

Branded Content Financiën

Waarom er steeds minder bitcoins te koop zijn

De krachten achter de recente prijsontwikkelingen van de bitcoin zijn eigenlijk heel eenvoudig: ze hebben allemaal te maken met vraag en aanbod. Steeds minder investeerders zijn bereid om hun bitcoins te verkopen terwijl de vraag ernaar juist toeneemt. De prijs lijkt daarom eigenlijk alleen maar omhoog te kunnen. Dat schrijft Thomas Schouten, Head of Growth bij crypto-currency-platform BTC Direct.

Van onze redactie 1 februari 2021

Bitcoin waarde toenemen volatiliteit

Afbeelding ter illustratie, persoon komt niet in het verhaal terug.

Meer weten? Klik dank hier en neem deel aan de gratis webinar van BTC Direct. Interesse om vanaf 50.000 euro te investeren? Neem contact op met Thomas Schouten, via privatetrading@btcdirect.eu

Uit angst voor hoge inflatie en een onzeker macro-economisch landschap vluchten institutionele beleggers, bedrijven en vermogende particulieren naar alternatieve investeringen. Bitcoin is dat alternatief. Belangrijk aspect daarbij is dat er slecht 21 miljoen stuks ooit zullen worden gecreëerd. Deze schaarste biedt een bepaalde zekerheid waardoor ook het grote geld nu geïnteresseerd raakt in cryptovaluta.

Bitcoin in 2021

Voor 2021 is de verwachting dat de groei zal doorzetten. Velen denken dat er bij bitcoin niet gedaan wordt aan fundamentele analyses zoals bij aandelen het geval is, maar juist die fundamentele data zijn via de blockchain van bitcoin heel inzichtelijk. Er zijn twee indicatoren die bevestigen dat het grote geld inderdaad bitcoins koopt. Aan de ene kant zie je dat het aantal adressen met meer dan duizend bitcoins in bezit een enorme vlucht heeft gemaakt. Aan de andere kant neemt het aantal bitcoins sterk af dat op cryptobeurzen wordt aangehouden om mee te speculeren. In andere woorden: grote hoeveelheden bitcoins worden uit de actieve handel gehaald en voor de langere termijn opgeslagen. Naar schatting is pakweg 78 procent van de voorraad niet liquide. Grote investeerders met veel vermogen kopen bitcoins met de intentie om die jaren aan te houden. Met als gevolg dat we dit jaar te maken gaan krijgen met een serieus tekort aan de verkoopzijde.

Toenemende volatiliteit

De verwachte prijsstijgingen gaan echter wel gepaard met flinke volatiliteit en daarom is een strategie voor de lange termijn van belang. Bitcoin is de beste belegging van het afgelopen decennium en de verwachting is dat dit jaar alle records worden verbroken. Prijzen boven 200.000 dollar per bitcoin zijn niet uit te sluiten. Toch raad ik beginnende beleggers wel aan om gespreid te kopen. Investeer voor de langere termijn met bijvoorbeeld een vast bedrag per maand via de BLOX-app, dan bescherm je jezelf tegen die volatiliteit.

Meer weten? Klik dank hier en neem deel aan de gratis webinar van BTC Direct. Interesse om vanaf 50.000 euro te investeren? Neem contact op met Thomas Schouten, via privatetrading@btcdirect.eu