Nieuws Duurzaamheid

Instagram-programmamakers starten eigen restaurant: De Kleine Vegan

Voor programmamakers Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman komt een droom uit. Samen met Thuisbezorgd.nl realiseren ze namelijk hun eigen vegan restaurant. Met de start van het nieuwe jaar geven de drie vrienden hiermee een vervolg aan hun Instagram-hit The Vegan Kitchen.

Van onze redactie 3 januari 2022

Vegan Kitchen restaurant start

Jasper Demollin, Daan Boom en Tobias Camman openen hun eigen vegan restaurant.

Boom, Demollin en Camman krijgen hulp van chef Peter Gast van Graphite Amsterdam, een restaurant met 1 Michelin-ster. Op 5 en 6 januari openen ze samen de deuren van De Kleine Vegan in Amsterdam. Het tijdelijke restaurant markeert de feestelijke aftrap van Veganuary, waarbij mensen worden aangemoedigd om het jaar vegan te beginnen. Alle opbrengsten van De Kleine Vegan worden gedoneerd aan de Voedselbank.

Lees ook: Gentleberg maakt vegan herenschoenen: ‘als je je verdiept kun je niet meer anders’

Thuisbezorgd.nl: aantal vega(n) bestellingen nam in 2021 met 57 procent toe

Het drietal heeft het geloof in de vegan keuken nooit onder stoelen of banken gestoken. Hun online kookshow The Vegan Kitchen is een grote hit op Instagram. De drie mannen, bekend van onder andere het tv-programma Streetlab en de NPO YouTube-serie De FOMO-Show, geven nu een vervolg aan hun liefde voor vegan eten. Met een eigen restaurant en de hulp van sterrenchef Gast hebben ze naar eigen zeggen de perfecte ingrediënten om mensen te inspireren vaker voor plantaardige gerechten te kiezen.

Veganuary moedigt wereldwijd honderdduizenden mensen aan om het jaar te beginnen met een vegan voedingspatroon. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar plantaardig eten willen maken. Zo nam het aantal vega(n) bestellingen met maar liefst 57 procent toe in 2021. Het bedrijf ondersteunt voor het tweede jaar op rij het initiatief van Veganuary en wil daarmee de keuze voor plantaardige gerechten toegankelijker maken.

''De afgelopen jaren zijn we gelukkig met zijn allen de noodzaak én smaakvolle opties van de vegan keuken gaan inzien''

Peter Gast, chef Graphite Amsterdam

Op het menu staan drie keuzes met smaken en ingrediënten van over de hele wereld

Op 5 en 6 januari kunnen fans van de show in Amsterdam thuis genieten van de culinaire creaties van Boom, Demollin en Camman. Het menu is exclusief te bestellen via Thuisbezorgd.nl, waar De Kleine Vegan terug te vinden is op de website en in de app. Op het menu staan drie keuzes met smaken en ingrediënten van over de hele wereld. Iedere optie vertegenwoordigt een werelddeel en bestaat uit verschillende kleine gerechten.

Peter Gast: ,,Ik was één van de eersten in Nederland om een volledig vegan gerecht op het menu te zetten. De afgelopen jaren zijn we gelukkig met zijn allen de noodzaak én smaakvolle opties van de vegan keuken gaan inzien. Met dank ook aan ambassadeurs zoals Tobias, Jasper en Daan. Ik heb het genoegen gehad al eerder met ze samen te werken en ben daarom extra blij dat we dit bijzondere vegan bezorgrestaurant kunnen openen in januari.”

Lees ook: Internationale investeringen helpen Brandplant bij groei vegan merken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws