Nieuws Groei

Bas Smit slaat handen ineen met Amazon voor content én e-commerce

Serial ondernemer Bas Smit gaat samenwerken met Amazon. Hierdoor kan hij met zijn webshop Smit&Co in één klap de internationale markt betreden. De samenwerking begint echter met content: Smit zal te zien zijn in allerlei ondernemerscontent op Prime Video, het streaming kanaal van Amazon dat films, series en steeds meer lokale content aanbiedt.

Thomas Hendriks 16 december 2021

Bas Smit Amazon content

Zijn bijna 900.000 volgers op Instagram kennen de filmpjes: on- en offline ondernemer Bas Smit die evenementen organiseert, zijn eigen bedrijven aanprijst en producten van zijn webshop Smit&Co onder de aandacht brengt. Maar ook de Bas Smit die diverse goede doelen steunt met ludieke acties. Ook zijn privéleven komt voorbij, waarin een flinke dosis humor past en we hem momenteel dansend door het leven zien gaan. De filmpjes op social media hebben een duidelijk selfie-karakter, maar dat zal binnenkort veranderen. Bas zal te zien zijn op Amazon Prime Video, kortweg Prime Video genoemd, het videokanaal van de e-commerce gigant. ,,Ik ga geen shows presenteren, wees gerust, maar misschien krijg ik straks wel te maken met het echte camerawerk, dat ben ik nog niet gewend,” zegt Smit.

'Natuurlijk kun je ook zelf proberen om online producten in Denemarken of zelfs Amerika te verkopen, maar als je dat kunt doen via een wereldspeler als Amazon gaat het vele malen sneller'

Bas Smit

Samenwerking Bas Smit en Amazon

De samenwerking is voor Smit het resultaat van twee jaar achter mensen bij Amazon aanzitten. ,,Ik zag al snel mogelijkheden, ook voor het e-commerce gedeelte. Natuurlijk kun je ook zelf proberen om online producten in Denemarken of zelfs Amerika te verkopen, maar als je dat kunt doen via een wereldspeler als Amazon gaat het vele malen sneller. Zij zorgen voor de traffic en het bereik voor elke ondernemer in Nederland, groot of klein, die iets te verkopen heeft."

Lees ook: Ondernemer/influencer Bas Smit start sportconcept The Padellers

Lokaal talent en Nederlandse verhalen

Met de lancering van het streamingkanaal Prime Video door Amazon in Nederland, is de cirkel rond voor Bas Smit en Kaja Wolffers, die sinds maart Head of Content Acquisition Benelux is bij Prime Video. Wolffers: ,,Prime Video heeft zich tot doel gesteld de komende jaren de thuisbasis te zijn voor lokaal talent en onderscheidende Nederlandse verhalen van wereldklasse te brengen voor het Nederlandse publiek. Dit commitment wordt ondersteund door samenwerkingen als deze, met Bas Smit."

,,Ik doe al heel lang niet anders, zet samen met andere ondernemers nieuwe bedrijven op of help (jonge) ondernemers als klankbord of tussenpersoon. De stappen die je daarin zet, kunnen ook weer interessant zijn voor content op Prime Video"

Bas Smit

Korte programma's van tien minuten

Wat het precies gaat worden kan Wolffers nog niet zeggen. ,,We zijn onze samenwerking net begonnen, maar op basis van de eerste gesprekken die we hebben gevoerd, verheug ik me enorm op wat er gaat komen.” Streamingdiensten kunnen zelf de lengte van een programma bepalen, terwijl de meeste televisiezenders vaste lengtes hanteren om de programma’s in te passen tussen vaste momenten zoals het journaal of een voetbalwedstrijd. Het zou dus zomaar kunnen dat er straks korte programma’s van bijvoorbeeld tien minuten met een rol voor Bas Smit te zien zijn.

Lees ook: Bas Smit haalt 24/7 flitsbezorger Zapp naar Nederland

Bas Smit gaat bedrijven en ondernemers helpen

Ook de hoofdrolspeler zelf kan nog niet vertellen wat we straks te zien krijgen. ,,Waarschijnlijk wordt een van de eerste projecten een charity-actie voor het Prinses Maximá Centrum, het kinderziekenhuis in Utrecht waar ik ambassadeur van ben. Maar dat ik voor Amazon dingen met andere ondernemers ga doen, dat is ook zeker. Ik doe al heel lang niet anders, zet samen met andere ondernemers nieuwe bedrijven op of help (jonge) ondernemers als klankbord of tussenpersoon. De stappen die je daarin zet, kunnen ook weer interessant zijn voor content op Prime Video. Amazon is een groot internationaal bedrijf en daarom ook waardevol voor mkb-ondernemers in Nederland, die hun afzetmarkt willen verbreden."

Tekst gaat verder onder de foto.

Kaja Wolffers, Head of Content Acquisition Benelux bij Prime Video: ,,De manier waarop Bas zelf al content gebruikt is ontzettend inspirerend. Met hem samenwerken is breder dan content alleen." Foto Kaya de la Rambelje

e-Commerce, content en charity

Wat maakt Smit bijzonder voor video? Wolffers: ,,De manier waarop Bas zelf al content gebruikt is ontzettend inspirerend. Met hem samenwerken is breder dan content alleen, maar daar begint het straks wel mee. Het ondernemerschap en de manier waarop hij mensen helpt om een onderneming op te starten is heel inspirerend en kan ontzettend leuke content opleveren. We zijn al te gekke dingen met elkaar aan het onderzoeken.”

Smit: ,,De afgelopen jaren hebben verschillende streamingdiensten en zenders zich weleens gemeld. Het totaalpakket dat Amazon mij te bieden heeft: e-commerce, content én charity heeft de doorslag gegeven. Het is voor mij een droom waar ik de laatste jaren naartoe heb gewerkt en die komt nu uit.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.