Nieuws Groei

Startup Dwello wil met investering beleggingsmarkt voor vastgoed openbreken

Dwello, het naar eigen zeggen eerste volledig digitale platform voor het kopen en verkopen van woningbeleggingen in Nederland, heeft 600.000 euro aan financiering opgehaald. Hiermee zet de startup in op verdere groei en daarmee meer transparantie en efficiëntie in de markt, waardoor beleggers sneller een geschikte investering vinden.

Van onze redactie 18 januari 2023

Daniel Vinig Martijn Dijkstra

Dwello's Martijn Dijkstra (rechts) en Daniel Vinig hebben de missie om de ondoorzichtige markt van woningbeleggen open te breken. Foto: Dwello

Gestegen hypotheekrentes en een nieuwe regelgeving voor de verhuur van woningen in het middensegment brengen onzekerheid en uitdagingen met zich mee voor woningbeleggers. Voor kopers is hierdoor meer dan ooit inzicht nodig in de businesscase van een potentiële belegging.

Voor verkopers een vergroot netwerk van gekwalificeerde kopers om de kans op een succesvolle verkoop te verhogen. Dwello, een volledig digitaal platform voor verhuurde woningen, zegt uitkomst te bieden door vastgoedbeleggers op nationale schaal te verbinden en ‘on the spot’ financiële analyses uit te voeren.

Dwello gaat voor een nieuwe benadering van het traditionele transactieproces

Dwello is opgericht door ondernemers Martijn Dijkstra en Daniel Vinig met de missie om de ondoorzichtige markt van woningbeleggen open te breken. Hiervoor werd een nieuw platform ontwikkeld met het oog op transparantie en efficiëntie dat afgelopen zomer live ging. Door het beleggingsproces volledig te digitaliseren wordt het proces van analyse tot closing sterk versimpeld. Zowel kopers als verkopers krijgen toegang tot een landelijk netwerk waarmee de kans op succes wordt vergroot.

,,Bij beleggingsvastgoed komt minder emotie kijken. Keuzes worden gemaakt op basis van de businesscase en het verwachte rendement. Door slimme tools en een uitgebreide analyses te bieden en vraag en aanbod op grote schaal in directe verbinding te brengen, creëren we een transparantere, efficiëntere markt en een additionele kostenbesparing”, aldus Dijkstra.

''Bij beleggingsvastgoed komt minder emotie kijken. Keuzes worden gemaakt op basis van de businesscase en het verwachte rendement''

Martijn Dijkstra, mede-oprichter Dwello

Met ingebouwde rekentool kan koper direct het potentiële rendement zien van de investering

Elke woning wordt - voordat hij op het platform verschijnt - geverifieerd door de analisten van Dwello en voorzien van alle relevante documentatie. Met de ingebouwde rekentool kan een koper direct het potentiële rendement zien van de investering. Zo kan gemakkelijk een analyse worden gedaan en verschillende woningen worden vergeleken.

Als de juiste belegging is gevonden, kan een koper via een volledig gedigitaliseerd biedingsproces direct in onderhandeling met de verkoper. Wanneer de deal is gesloten, ondertekenen beide partijen digitaal de koopovereenkomst en wordt alles automatisch doorgestuurd naar de gekoppelde notaris. Dit eenvoudige proces resulteert in tijdwinst voor beide partijen.

Lees ook: Max Crowdfund: 'Beleggen in vastgoed was nog nooit zo makkelijk'

Financiering zal worden ingezet voor continue optimalisatie van de software

Sinds de livegang van het platform in de zomer van 2022 wist Dwello 3.000 geregistreerde gebruikers aan zich te binden en zijn er op het platform al meer dan 100 units aangeboden. Het doel is om deze getallen in 2023 te laten stijgen en vervolgens in te zetten op internationale expansie. Om dit te realiseren werd 600.000 euro opgehaald bij diverse angel investors en family offices. De financiering zal daarnaast worden ingezet voor continue optimalisatie van de software en de ontwikkeling van nieuwe functies.

Lees ook: Young Business Award-winnaar BOTS wil dat arm en rijk kan beleggen: dit is hoe de scale-up dat wil doen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws