Video Groei

Ondernemen in de VS: verfrobots van Josefien's Qlayers kleuren de wereld duurzamer

Nederlandse ondernemers springen er internationaal uit door hun slimme producten, technologie en diensten die bijdragen aan het oplossen van de grote vraagstukken van deze tijd. In de Verenigde Staten liggen veel kansen voor snelgroeiende startups die innovatieve technologie ontwikkelen. Kijk mee met deze nieuwe videoserie hierover, met Qlayers in de tweede aflevering.

Interview & video: Loeke de Waal 19 augustus 2022

MyChannels Video ID: 322305

Opslagtanks, windturbines, vliegtuigen, allemaal grote industriële oppervlakken die regelmatig een nieuwe lik verf nodig hebben. Tot voor kort ging dit nog met rollers, maar Qlayers heeft een oplossing in de markt gebracht die het aanbrengen van verf en coatings op schaal duurzamer en efficiënter maakt.

Geïnspireerd op oplossingen die we al in de natuur vinden, brengen de slimme robots coatings aan die bijvoorbeeld lijken op haaienhuid en daarmee minder weerstand creëren en ook weer energie besparen. CEO Josefien Groot: ,,Ik wil de wereld duurzamer maken door vooral te werken aan energie efficiëntie.”

In deze 12-delige videoserie voor De Ondernemer leer je de deelnemers kennen van de ScaleNL Accelerator, een initiatief van de Nederlandse Consulaten in de Verenigde Staten. Elke dag gaat er weer een nieuwe video online.

Via deze link kun je de eerste terugkijken, over Lalaland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws