Video Groei

Ondernemen in de VS: hoe scale-up Lalaland de Amerikaanse mode-industrie digitaliseert

Nederlandse ondernemers springen er internationaal uit door hun slimme producten, technologie en diensten die bijdragen aan het oplossen van de grote vraagstukken van deze tijd. In de Verenigde Staten liggen veel kansen voor snelgroeiende startups die innovatieve technologie ontwikkelen. Kijk mee met deze nieuwe videoserie hierover, met Lalaland in de eerste aflevering.

Interview & video: Loeke de Waal 18 augustus 2022

MyChannels Video ID: 322011

Een meer inclusieve mode-industrie. Met dat doel voor ogen creëert Lalaland hyperrealistische modellen, met inzet van kunstmatige intelligentie, in elke voorstelbare maat, vorm en huidskleur. Het Amsterdamse bedrijf haalde onlangs ruim 2 miljoen euro aan investeringen op, onder meer tijdens Dragons' Den (Shawn Harris stapte in). CEO Michael Musandu: ,,Je kunt niet praten over diversiteit en inclusie zonder te praten over de diversiteit van de Amerikaanse markt.”

Lees ook: Ondernemen in de VS: hoe Expivi 'de betere online klantbeleving met 3D' naar de VS brengt

In deze 12-delige videoserie voor De Ondernemer leer je de deelnemers kennen van de ScaleNL Accelerator, een initiatief van de Nederlandse Consulatenin de Verenigde Staten. De komende elf dagen, per 18 augustus, gaat er telkens een nieuwe video online.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws