Nieuws Groei

Jonge meubelmaker-broers Evert en Teun willen 'beste van Europa worden'

De jonge, succesvolle meubelmakers Evert en Teun Antonissen openen 18 september een showroom van hun bedrijf Table du Sud in The Wall langs de A2. De Brabantse broers hebben de ambitie ‘om de beste meubelzaak van de Benelux te worden’.

Peter van de Vusse (AD) 29 augustus 2021

Table du sud teun evert antonissen

Teun (links) en Evert Antonissen van Tabel du Sud. Foto: AD/Alexander Sporre.

Table du Sud levert allerlei soorten - op maat gemaakte - tafels, variërend van eettafels tot salontafels. Ook is er een brede collectie stoelen en banken. De meubels worden met de hand gemaakt in een eigen werkplaats in Heeze. „Alles van hout en metaal maken we zelf”, zegt Teun Antonissen tegen het AD. De nieuwe showroom in The Wall in Utrecht - daar gevestigd langs de A2 - wordt de grootste vestiging van Table du Sud in Nederland met een oppervlakte van 1400 vierkante meter. Het bedrijf heeft ook vestigingen in Deventer en in Heeze.

„Utrecht is een ideale locatie. Tien miljoen mensen kunnen er binnen een uur zijn. We wilden ons niet vestigen op een woonboulevard. Maar juist op een plek waar voldoende ruimte is, en waar bezoekers gericht naartoe komen”, zet Teun uiteen.

Als student had Teun geen geld om een bartafel te kopen, dus hebben ze die maar zelf gemaakt in een schuurtje achter het ouderlijk huis in Leende. Nu verkopen ze 250 tafels per week.

Het verhaal achter Table du Sud (Tafel uit het Zuiden) is bijzonder. In 2015 richtten de broers Evert (25) en Teun (31) het bedrijf min of meer per ongeluk op. Als student had Teun geen geld om een bartafel te kopen, dus hebben ze die maar zelf gemaakt in een schuurtje achter het ouderlijk huis in Leende.

„Die tafel hebben we later op Marktplaats gezet en daar kwamen goede reacties op. Toen hebben we er een business van gemaakt, omdat er steeds meer vraag naar was. We begonnen met vijf tafeltjes per week, nu zitten we op 250 tafels per week, vijftig per dag”, vertelt Teun.

Terug in de tijd, naar 2019: Table du Sud: twee jonge broers (22 en 29) in korte tijd meubelkoningen

Teun en Evert hebben ambitieuze groeiplannen. Volgend jaar moet er een showroom in Antwerpen openen. „Met onze fabriek zitten we dicht bij de Belgische grens. De Belgische meubelmarkt is nog heel traditioneel”, wijst Teun op de bedrijfsstrategie.

Een van de ovale eiken tafels, eigen design, eigen makelij van Table du Sud.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws