Nieuws Groei

Nieuw seizoen Dragons' Den in maart: Kelder terug en scale-ups doen nu mee

Er komt een nieuw seizoen van Dragons’ Den en Jort Kelder is terug als presentator. De programmamakers van de show waarin ondernemers via een bedrijfspitch op een investering van Nederlands succesvolste zakenmensen jagen, hebben de inschrijving deze week geopend. ,,We gaan het dit keer wat groter aanpakken dan je van ons gewend bent.”

Van onze redactie 17 december 2020

Dragons den schoen plessen harris yip perridon 1

De vijf investeerders van Dragons' Den: Pieter Schoen, Nikkie Plessen, Shawn Harris, Won Yip en Michel Perridon. Foto: Vincent TV Producties

Michel Perridon, Nikkie Plessen, Won Yip, Shawn Harris en Pieter Schoen; ze zijn in het nieuwe seizoen van Dragons’ Den allemaal weer van de partij als investeerder. Hoewel deze topondernemers samen goed zijn voor zo’n één miljard euro, is uit de verhalen van vorig seizoen wel gebleken dat hun kennis en netwerk eveneens van onschatbare waarde is. Er is de deelnemers dus alles aan gelegen om met de pitch van hun leven te komen.

Eerste aanvraag voor een miljoen is al binnen

,,Ik vind het mooi om je te kunnen melden dat we de eerste aanvraag voor een miljoen euro inmiddels al binnen hebben”, vertelt programmamaker Jacco Keyzer van Vincent TV Producties met gepaste trots. ,,Inderdaad, dat zijn grotere bedragen dan vorig seizoen. We gaan het dit keer dan ook wat groter aanpakken dan je van ons gewend bent. Waar we voorheen alleen de kleine startups lieten pitchen, is er nu ook plaats voor scale-ups die het geploeter van de beginfase achter de rug hebben en toe zijn aan de volgende stap.”

Lees ook: Dragons' Den aan de vooravond van een nieuw seizoen: een kijkje achter de schermen

"Nikkie Plessen en Michel Perridon zijn donderdag bij Goedemorgen Nederland, waar het de hele ochtend over ondernemen en startups gaat"

Jacco Keyzer, Vincent TV Producties

Keyzer vertelt dat zijn redactie inmiddels al met meerdere potentiële deelnemers aan het bellen is om een goed beeld te krijgen van zijn of haar onderneming. ,,Want vergis je niet, we gaan niet over één nacht ijs met onze uitnodigingen. Ondernemers worden uitvoerig gecheckt. Hoe waarderen zij hun bedrijf, hoe doordacht is hun plan en wat is de kwaliteit van hun presentatie waarmee ze uiteindelijk de Dragons’ moeten overtuigen? Allemaal vragen om rekening mee te houden. Je zit niet zomaar in Dragons’ Den.”

  • Ben je op zoek naar een investering om jouw bedrijf naar het volgende niveau te tillen? Via deze link kun je je aanmelden voor Dragons' Den seizoen 2.

Jort Kelder: ondernemers meer nodig dan ooit

De presentatie van het nieuwe seizoen van Dragons' Den is in handen van Jort Kelder die het stokje overneemt van Sander Schimmelpenninck. In 2007 en 2008 was Kelder al gastheer van de eerste twee seizoenen van het programma. De voormalig hoofdredacteur van het magazine Quote en nu onder meer presentator van Buitenhof en gast in talkshows, kijkt uit naar het nieuwe seizoen: ,,Ik verheug mij op de dragons en hoop dat ze geconfronteerd worden met een eindeloze reeks slimme, bizarre, ongelofelijke en vooral onmisbare ideeën. Nooit in de moderne geschiedenis was er een tijd dat we ondernemers meer nodig hebben dan nu."

Lees ook: ProudBreast borstprotheses scoort 700 procent omzet na Dragons' Den

Dragons investeerden 4,6 miljoen euro

Kijken we nog even terug op het afgelopen jaar van Dragons' Den, dan zien we dat er in totaal veertig ondernemers een pitch voor topondernemers afleverden en dat zeventien van hen een investering ophaalde. Het totaalbedrag van deze investeringen bedraagt 4,6 miljoen euro.

,,Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen", besluit Keyzer. ,,De eerste uitzending is op donderdag 4 maart en er zullen in totaal dertig deelnemers over zes afleveringen worden verdeeld.”

Lees ook: Dragons' Den-bedrijf Parfumado gaat hard: 'Eigenlijk geen tijd stil te staan bij succes'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.