Nieuws Groei

Ondernemen in de VS: virtuele collega's van Momo Medical helpen tegen hoge werkdruk in de zorg

,,We helpen verpleegkundigen de vraag te beantwoorden 'wie heeft mij nodig?, verminderen hiermee hun werkdruk en stellen hen in staat om de beste zorg aan hun patiënten te geven,” vertelt Menno Gravemaker, CEO van Momo Medical. De Amerikaanse accelerator voor startups Y Combinator investeerde niet voor niets in Momo Medical, deze Nederlandse startup lost immers een enorm actueel probleem op.

Interview & video: Loeke de Waal 28 augustus 2022

MyChannels Video ID: 324155

Nederlandse ondernemers springen er internationaal uit door hun slimme producten, technologie en diensten die bijdragen aan het oplossen van de grote vraagstukken van deze tijd. In de Verenigde Staten liggen veel kansen voor snelgroeiende startups die innovatieve technologie ontwikkelen. Met de hoge werkdruk in de zorg biedt Menno Gravemaker van Momo Medical de ideale virtuele collega voor de nachtdiensten; Momo’s app maakt slaappatronen inzichtelijk en stuurt notificaties wanneer iemand wakker wordt.

Lees ook: Ondernemen in de VS: hoe Expivi 'de betere online klantbeleving met 3D' naar de VS brengt

In deze 12-delige videoserie voor De Ondernemer leer je de deelnemers kennen van de ScaleNL Accelerator, een initiatief van de Nederlandse Consulaten in de Verenigde Staten. Elke dag gaat er op onze website weer een nieuwe, korte video online.

Lees ook: Ondernemen in de VS: hoe scale-up Lalaland de Amerikaanse mode-industrie digitaliseert

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws