Aangeboden door Padel NEXT

Branded Content Groei

Kleurrijk Padel NEXT onderscheidend familiebedrijf in overvolle padelmarkt

Soms weet je gewoon wanneer iets goed is. De samenwerking tussen Charlotte, Friso en Christian van den Broek is daar een voorbeeld van. De zus en haar twee broers openden in april de deuren van Padel NEXT, daar waar de snelst groeiende sport van het moment onder originele Mexicaanse invloeden optimaal floreert. Het drietal lijkt uit het juiste hout gesneden om het concept nog groter te maken dan het al is.

Robbert Daalder 19 september 2022

Padel next friso christian broek

Friso (links) en Christian van den Broek zijn samen met hun zus Charlotte oprichters van Padel NEXT. Foto: Jelle Draper

Wie de padelsport een beetje volgt, zal zich ongetwijfeld weleens hebben afgevraagd wanneer de toename van het aantal wedstrijdbanen stagneert. Ze schieten al meerdere jaren als paddenstoelen uit de grond waardoor het voor padel-ondernemers steeds lastiger wordt om zich te onderscheiden. En al helemaal in onze hoofdstad.

De familie Van den Broek weet het echter toch voor elkaar te krijgen. Wie bij Padel NEXT binnenstapt, wordt direct gegrepen door een toonaangevend interieur met een aantal roze wedstrijdbanen, een spelerstunnel waar ze in voetbalstadion De Kuip nog jaloers op zouden zijn, een bar alsof je in een luxe hotel zit en artistieke werken van wisselende regionale kunstenaars.

In één klap verkocht aan padel

,,Waar een potje padel al niet toe kan leiden”, lacht Friso. ,,Ik was altijd een tennisser, totdat ik op uitnodiging van een vriend padel probeerde. Ik was in één klap verkocht. En ik zag ook meteen dat ik er met mijn broer en zus iets heel moois mee kon doen. Met de familie hebben we een pand aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam en we vroegen de KNLTB om mee te denken over de bestemming voor een padelcentrum. Zij gaven aan dat de minimale hoogte van een baan zes meter bedraagt. ‘Meet de hoogte van ons plafond dan maar op’, zei ik tegen ze. Die bleek 6.10 meter te zijn waarop wij besloten om ervoor te gaan.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Charlotte van den Broek, medeoprichter van Padel NEXT.

Lees ook: Padel NEXT: ‘Amsterdams en uniek om meerdere redenen’

Een padelbaan waar je graag bent

Broer Christian was direct enthousiast en dus moest het plan alleen nog langs Charlotte. Ze vertelt: ,,We hadden een etentje met de hele familie toen die jongens opeens met dat idee kwamen.” Ze begint te lachen: ,,Christian en Friso waren vroeger altijd al met z’n tweeën aan het tennissen en waren veel beter dan ik… Ik mocht daarom alleen hun ballenmeisje zijn.”

,,Ik vertelde ze dat ik die rol echt niet nog eens zou vervullen en stelde voor om van deze padelbaan dan écht iets anders te maken. Mooie kwaliteit, artistieke vibe en een plek waar je niet alleen graag speelt, maar ook graag bent. Met mijn passie voor interieur en kunst werd het mij snel duidelijk dat we hier iets heel unieks van konden maken.”

"Wij weten hoe het is om alleen in het buitenland te verblijven voor studie, dan wel werk, waarbij je altijd op zoek gaat naar nieuwe contacten. Bij Padel NEXT proberen we dat te faciliteren"

Friso van den Broek, medeoprichter Padel NEXT

Het is inmiddels iets langer dan twee jaar geleden dat het idee voor Padel NEXT werd geboren. En uniek is het. Iets dat mede is ontstaan door de link die Friso met Mexico heeft. ,,Mijn vrouw komt daar vandaan, net zoals deze sport. Ik ken het verhaal over het ontstaan van padel en de kleurrijke cultuur van het land. Bovendien spreek ik vloeiend Spaans en dat alles komt goed van pas in onze bedrijfsvoering. Je weet misschien ook wel dat padel de grootste sport van Spanje is. We hebben daar twee trainers gevonden die naar Nederland zijn gekomen om onze gasten de fijne kneepjes van de sport te leren.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De spelerstunnel bij Padel NEXT; een eyecatcher.

Ervaring met zoektocht naar nieuwe contacten

De aanwezigheid van een Deense host, die in het verleden zijn eigen padelclub had en dus als geen ander weet waar men aan de Willem de Zwijgerlaan behoefte aan heeft, maakt dat Padel NEXT een internationaal team herbergt. Geen overbodige luxe in een stad als Amsterdam anno 2022. ,,Zo’n 50 tot 60 procent van onze bezoekers komt van oorsprong uit het buitenland. Spreken we hier geen Spaans, dan is het wel Engels en dat is precies de vibe die we willen overbrengen op degenen die bij ons komen spelen. Iedereen is hier part of the family.”

,,Alle drie weten we hoe het is om alleen in het buitenland te verblijven voor studie, dan wel werk, waarbij je altijd op zoek gaat naar nieuwe contacten. Wij proberen dat te faciliteren door middel van een whatsapp groep, het organiseren van toernooien en andere activiteiten. Engels is dan ook de voertaal. Pizza & Padel is bijvoorbeeld ook universeel!”

,,Zodra mensen lessen bij ons willen volgen, bel ik ze op in plaats van te mailen”, gaat Friso verder over de persoonlijke benadering binnen het bedrijf. ,,En als ze hier dan zijn, maak ik altijd even een praatje met ze. Laatst zouden hier vier jongens in de ochtend komen spelen, maar er kwamen er slechts drie opdagen. Die ene had de avond ervoor een leuk meisje ontmoet en dus was hij er nu niet bij. Haha, mooi toch? En geen probleem, onze host is toen voor hem ingevallen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Diverse soorten wedstijdbanen voor betere spelbeleving

Naast aandacht voor klanten die een wedstrijdje laten lopen voor een leuke dame, kan de serieuzere speler eveneens zijn lol op bij Padel NEXT. Chrisian: ,,We hebben namelijk drie WPT-banen en zijn daarmee de enige in Amsterdam. Op deze banen spelen topspelers doorgaans hun wedstrijden, maar als je er als amateur nieuwsgierig naar bent, mag je het natuurlijk altijd komen testen.”

Hij legt uit dat de ondergrond van deze WPT-banen verschillen van de conventionele banen, dat de wanden geen metalen staanders bevatten en daarmee flexibeler zijn. ,,Die geven dus mee zodra je er tijdens een rally tegenaan loopt. De ledverlichting draagt eveneens bij aan een verhoogde spelbeleving.”

Zoveel mogelijk mensen blij maken met padel

,,Het zijn allemaal aspecten die bijdragen aan een padelsessie zoals je ‘m nog niet eerder meemaakte. En het maakt dus niet uit of je met twee vrienden of met je hele bedrijf komt. We hebben hier alle mensen en faciliteiten om er een succes van te maken. Hoe het komt dat de samenwerking met Friso en Charlotte zo’n succes is? We zijn close met elkaar opgegroeid en weten dus wat we aan elkaar hebben. We hebben de vrijheid om te ondernemen, Padel NEXT is ons kindje en we doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen blij te maken met deze sport.”

tracking pixel