Nieuws Groei

Pieter Schoen steekt miljoenen groeigeld in Isolatiespecialist.nl

De Rotterdamse investeerder Pieter Schoen, bekend van Dragons' Den, steekt enkele miljoenen in Isolatiespecialist.nl uit Moerkapelle. De eigenaar van Shoe Investments wil het bedrijf met zijn geld en marketingervaring laten 'popcornen': in vijf jaar tijd moet de omzet verdubbelen.

Van onze redactie 7 mei 2021

Isolatiespecialist Pieter Schoen investeerder financiering

Pieter Schoen met de 11-jarige Stefan Anker, die zijn ouders met succes tipte om de 'Dragon' te benaderen.

Schoen was de afgelopen twee seizoenen van het tv-programma Dragons' Den een in het oog springende investeerder. Het zorgde ervoor dat hij werd benaderd door eigenaren Marc en Margreet Anker van Isolatiespecialist.nl. Hun 11-jarige zoontje Stefan was een grote fan van het programma en opperde om Pieter Schoen te bellen. Het familiebedrijf, dat behalve in Moerkapelle ook vestigingen heeft in Barneveld en Schagen, was al een tijdje tevergeefs op zoek naar een investeerder om verder uit te breiden.

Lees ook: Dragons' Den: de succesvolle investeerders

Isolatiespecialist profiteert van thuiswerkers

,,We hadden een goede match met Pieter, dus we waren er snel uit", aldus Margreet Anker. ,,Wij zijn de vakidioten met de technische kennis, Pieter is de ervaren marketeer en financier die ons gaat helpen groeien." De deal werd begeleid door Marktlink, adviesbureau voor fusies en overnames.

2020 was een goed jaar voor Isolatiespecialist.nl, onder meer omdat mensen door thuiswerken meer energie verbruikten en zich dus vaker realiseerden dat ze door goede isolatie veel geld kunnen besparen.

"Wij zijn de vakidioten met de technische kennis, Pieter Schoen is de ervaren marketeer en financier die ons gaat helpen groeien"

Margreet Anker, eigenaar Isolatiespecialist.nl

Schoen ziet veel mogelijkheden voor het familiebedrijf van de Ankertjes. ,,We overwegen uit te breiden naar België, want daar is nog een hoop terrein te winnen" aldus de investeerder. ,,Bovendien verstrekt de overheid daar ook subsidie, waardoor het voor consumenten aantrekkelijk is om hun huis goed te isoleren." Ook een samenwerking met de Belgische energieleverancier Mega biedt volgens Schoen mogelijkheden om in België voet aan de grond te krijgen.

Mega is snelst groeiende energieleverancier

Sinds drie jaar heeft Schoen een belang in Mega, dat inmiddels ook actief is in Frankrijk. Door autonome groei en overnames is het bedrijf sinds de oprichting vijf jaar geleden jaarlijks de snelst groeiende energieleverancier van België. Met ruim 750.000 klanten bekleedt Mega nu de vijfde plek op de Belgische energiemarkt. Schoen kent die markt als geen ander: hij was medeoprichter van de Nederlandse Energiemaatschappij (NLE), die hij in 2018 met medeoprichter Harald Swinkels verkocht aan investeringsfonds Waterland.

Lees ook: Pieter Schoen: 'Wolf of Wall Street. Dat gevoel heerste op de werkvloer van NLE'

Familiebedrijf Isolatiespecialist.nl werd in 2005 opgericht door het echtpaar Anker. De afgelopen zestien jaar groeide het bedrijf uit tot een van de grootste isolatiespecialisten van Nederland met 65 medewerkers en een omzet van meer dan elf miljoen euro. Het klantenbestand bestaat uit particuliere woningeigenaren, woningbouwverenigingen, institutionele beleggers, aannemers en verenigingen van eigenaren. Dagelijks worden tientallen woningen voorzien van vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws