Podcast

De Oversteek: deze ondernemers willen naar Los Angeles, of zijn er al begonnen

Wie LA roept, denkt Hollywood. Het Mekka van showbizz, films, media. Maar de stad heeft zich op veel andere vlakken ontwikkeld. Er zit ontzettend veel geld in de sport en dat zien ook Nederlandse ondernemers. In de tweede aflevering van de podcast De Oversteek: The Pacific hoor je ondernemers die hun business hebben uitgebreid naar Los Angeles, of die dat van plan zijn.

Van onze redactie 9 maart 2023

Je hoort Danny Cortenraede, oprichter van Wannahaves, die er het sportinvesteringsfonds Venturerock is gestart en samenwerkt met grote sportnamen, onder andere uit de NBA. Maar ook Nederlands' grootste filmicoon: Carel Struyken. Je kent zijn naam misschien niet, maar zijn rollen als Lurch in The Addams Family, of The Giant in Twin Peaks waarschijnlijk wel. Hij verhuisde tientallen jaren geleden naar LA om achter de schermen te werken, maar door zijn opvallende uiterlijk schitterde hij al snel vóór de camera.

Danny Cortenraede

Ook Cortenraede kwam in een andere sector terecht dan aanvankelijk gedacht. Hij ontwikkelt zich in de media als host in Unicorn Hunters, op nationale televisie. LA is een stad van verrassingen. Blijkt ook als podcastmaker Koos Tervooren praat met Stephan van den Brink van Manus. Met zijn Eindhovense 'slimme handschoenenbedrijf' werkt hij inmiddels voor NASA, slechts door een enkel bezoekje aan de westkust van de VS.

Lees ook: Danny Cortenraede maakt impact in Amerika: 'Persoonlijke missie om ondernemers succesvol te maken'

De Oversteek is een podcast over ondernemen in Amerika. In vorige seizoenen hoorde je alles over sales, culturele verschillen, de baas zijn, verzekeringen en bankzaken. Seizoen 2 ging over ondernemen in het zuiden van de VS en in seizoen 3 hoor je dus alles over zakendoen aan The Pacific.

Abonneer en luister gratis De Oversteek via Spotify of Apple Podcasts. De Oversteek is een productie van Microphone Media Podcast Agency. De Ondernemer is mediapartner.

Wil je hulp bij het maken van de oversteek? Contacteer dan een van de partners: TABS, RVO, Jan Joosten van FisherBroyles.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details