Nieuws Groei

STOX Energy Socks wil ook Amerikaanse markt veroveren

STOX Energy Socks maakt een entree in de Verenigde Staten. Deze week zal de producent van hoogwaardige compressie-kousen daadwerkelijk de eerste orders vanuit de VS gaan leveren. STOX heeft een sterke fulfilment partij gecontracteerd om snelle levering te kunnen garanderen. Intussen stijgt de omzet van het Amsterdamse bedrijf jaarlijks met 300 procent.

Van onze redactie 10 juni 2021

Stox energy socks vs

STOX Energy Socks is opgericht in 2012, nadat de oprichter zich had geblesseerd tijdens het trainen voor de New York-marathon. Steunkousen werden geadviseerd door zijn fysio, echter bestond er geen leverancier die comfort, stijl en functionaliteit combineerden. Samen met zijn vader, vooraanstaand vaatchirurg en bekend met de materie, werd een product ontwikkeld wat inmiddels is uitgegroeid tot één van de beste leveranciers van compressiesokken.

,,Naast de groei die we op dit moment in Europa doormaken, zien we zeker kansen in de VS en die willen we niet onbenut laten. In de VS is het fenomeen 'compression socks' nog veel meer ingeburgerd dan hier in Europa", vertelt Wouter de Keizer, ceo van Stox.

"In de VS is het fenomeen 'compression socks' nog veel meer ingeburgerd dan hier in Europa"

,,Niet alleen op het gebied van sport maar ook op het gebied van reizen verwachten we in de VS goed te kunnen presteren met onze travel-collectie, ter voorkoming van reizigerstrombose en opgezwollen voeten en benen na een lange vlucht. Het feit dat toonaangevende Amerikaanse sportploegen vaak en ver moeten reizen is mooi meegenomen, dan snijdt het mes aan 2 kanten met aan de ene kant onze STOX Sports-collectie en aan de andere kant de STOX travel-collectie.”

STOX heeft een sterke fulfilment partij in de VS gecontracteerd om snelle levering te kunnen garanderen, verduidelijkt De Keizer. De geografische uitbreiding heeft ook gevolgen voor zijn bedrijf: op korte termijn zal het online marketing team verder uitbreiden met diverse growth hackers en zal het customer service team verder worden uitgebreid.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws