Nieuws Groei

Wilfred Genee en Nick Schilder investeren in online marktplaats Whoppah

Whoppah, de online marktplaats voor vintage designmeubels en kunst, heeft 2,5 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald bij bestaande aandeelhouders en een aantal nieuwe private investeerders uit vastgoed, logistiek en de televisiewereld. Onder anderen Wilfred Genee en zanger Nick Schilder (van Simon) doen mee.

Van onze redactie 13 december 2021

Eigenaren whoppah

Whoppah is opgericht door ondernemers Thomas Bunnik en Evelien Bunnik-Remmelts. Foto: Whoppah

De onderneming gaat investeren in het opschalen van de marketingactiviteiten, het uitbreiden van het platform en het versneld uitrollen van de omnichannelstrategie. Whoppah werkt momenteel aan een additionele investeringsronde van 10 miljoen euro, op te halen bij een venture capital fund, met het doel om internationaal op te schalen.

''We hebben in 2021 exponentiële groei laten zien, met een vertienvoudiging van ons verkoopvolume ten opzichte van een jaar eerder''

Thomas Bunnik, oprichter en ceo Whoppah

Nieuw toegetreden als investeerder zijn onder anderen technologie-ondernemer Ad Nederlof, logistiek ondernemer Lorenzo Bas, televisiepresentator Wilfred Genee en zanger Nick Schilder. Bestaande aandeelhouders - onder wie medeoprichter van online supermarkt Picnic Daniel Gebler en topman Guido Fambach van Just Eat Takeaway - deden ook weer mee in deze ronde.

Whoppah wil in 2022 mijlpaal van 2,5 miljoen euro verkopen per maand halen

Whoppah - opgericht in 2019 - realiseert momenteel een verkoopvolume van 7,5 miljoen euro op jaarbasis. Het streven is om volgend jaar de mijlpaal van 2,5 miljoen euro verkopen per maand te halen, waarmee dan 30 miljoen euro op jaarbasis via het platform wordt verhandeld.

De onderneming kondigde onlangs aan in januari de grootste showroom voor vintage design en kunst ter wereld te openen in Utrecht. Daarbij wordt gestart met zo'n 2300 vierkante meter, wat binnen aanzienlijke tijd moet groeien naar 6500 vierkante meter.

Lees ook: Forse groei tweedehands designmarktplaats Whoppah

Ambitie: grootste particuliere marktplaats voor tweedehands design in Europa

Thomas Bunnik, Whoppah-oprichter en ceo: ,,We hebben in 2021 exponentiële groei laten zien, met een vertienvoudiging van ons verkoopvolume ten opzichte van een jaar eerder. We verwachten voor volgend jaar ook weer een forse groei. Deze nieuwe investeringsronde helpt ons verder op weg om de grootste particuliere marktplaats voor tweedehands design in Europa te worden."

Lees ook: Van tweedehands naar vintage: gebruikte spullen zijn zó 2022

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws