InnovatieGroei

Nederlandse duurzame eieren van Kipster binnenkort ook in Amerikaanse winkelschappen

Kipster gaat vier boerderijen bouwen in de Verenigde Staten. Foto: ANP
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Kipster was bij de oprichting in 2017 een pionierend bedrijf. De kippen krijgen voer dat is samengesteld uit resten uit bakkerijen, wat de helft zou schelen in de klimaatvoetafdruk. Daarnaast krijgen de kippen veel meer ruimte dan in de meeste andere boerderijen en worden de stallen aangedreven door zonnepanelen.

Lees ook: Het ei van Kipster: misschien wel de duurzaamste keten van Nederland

Kipster gaat per jaar een kleine 100 miljoen eieren leveren aan de Amerikaanse markt

Die visie wil het bedrijf nu ook gaan uitdragen in de VS. ,,En we doen geen concessies", klinkt het in een persbericht. ,,De Amerikaanse kippen eten circulair voer, de eieren zijn CO2-neutraal en het dierenwelzijn is van het hoogst mogelijke niveau." De boerderijen worden gebouwd door het Amerikaanse MPS Egg Farms, één van de tien grootste eierproducenten in de VS.

Lees verder onder de advertentie

Kipster sloot ook een overeenkomst met de Amerikaanse winkelketen Kroger, een van de grootste supermarktketens van de VS. Voor kerstmis volgend jaar zouden de eieren van Kipster in de Amerikaanse schappen moeten liggen. In het begin zal het bedrijf per jaar een kleine dertig miljoen eieren leveren aan de Amerikaanse markt, maar dat zou al snel worden opgeschaald naar honderd miljoen.

Lees ook: Maurits Groen (Kipster): 'Ondernemers die niet duurzaam zakendoen zijn uitvreters'

Kipster werd opgericht in Venray door Ruud Zanders, Styn Claessens, Maurits Groen en Olivier Wegloop. In Nederland heeft het bedrijf nu een boerderij in Venray en één in Beuningen.

Lees verder onder de advertentie