Aangeboden door Manify Agency

Branded Content Innovatie

Ruben Hoogeveen (Manify Agency): „De maatschappij wil niet meer gekocht, maar geëntertaind worden”

Dé trends van dit moment? TikTok en het aanpakken van het personeelstekort. TikTok is de nieuwe ‘talk of town’ en wordt inmiddels door talloze grote merken omarmd. En het personeelstekort? Daar zoeken we massaal een oplossing voor. Ondernemer Ruben Hoogeveen (Manify Agency) weet daar raad mee. „Wij pakken het personeelstekort aan met AI-Bots en verhogen de capaciteit op de werkvloer.”

Crissy Mulder 17 oktober 2022

Branded

Ruben Hoogeveen, Manify Agency.

Twee jaar geleden zette Ruben Hoogeveen, vanuit onvrede, zijn eigen bureau op: Manify Agency. „Ik hoorde té veel om me heen dat ondernemers té veel investeerden in bureaus zonder daar zichtbare resultaten voor terug te krijgen. Toen dacht ik: dat moet anders.” Hoogeveen nam de touwtjes in handen en richtte een bureau op met focus op resultaat én een compleet transparante manier van samenwerken. „Met Performance Marketing, Marketing Automation & Content Creation, bieden wij onze klanten een totaalpakket. Daarin zijn wij volledig transparant. Niets blijft geheim, alles is bespreekbaar. Zo weet onze klant precies wat wij, wanneer doen en welk resultaat dat oplevert. Dat is niet alleen prettig voor de klant - want hij weet waar hij zijn euro’s aan besteedt - maar ook goed voor de campagne, want zo’n evaluatie resulteert altijd in een verbeterplan: waar kan het nóg beter en welke stappen moeten we daarvoor zetten?”

TikTok made me buy it

In deze marketingformule staat ‘social first’ centraal, want met social media bereik je de doelgroep snel en zijn de conversies hoog, zegt Hoogeveen. Toch richt de ondernemer zich niet alleen meer op directe omzetgroei. „De maatschappij is reclame moe en wil niet meer ‘gekocht’, maar ‘geëntertaind’ worden. En dat op een structurele manier. TikTok is daar hét perfecte medium voor. Zo bereiken onze TikTok-campagnes miljoenen mensen, die echt fan, of ambassadeur, worden van een merk. Die fanbase zorgt vervolgens weer voor veel betrokkenheid met de doelgroep, wat leidt tot merkvoorkeur en merktrouw.”

‘’De maatschappij wil niet meer gekocht, maar geëntertaind worden”

Ruben Hoogeveen,

Op de dag dat TikTok Shopping live ging in Europa stond Hoogeveen klaar om ads te draaien. Veel van zijn e-commerce klanten plukken nu de vruchten van deze strategische zet. Zo laat Hoogeveen’s data zien dat TikTok-campagnes resulteren in hogere conversies. „E-commerce bedrijven maken steeds meer en meer budget vrij voor TikTok. Hyperrelevante social media posts zorgen ervoor dat de klant getriggerd wordt om fan te worden én een aankoop te plaatsen .”

Personeelstekort? Zet een bot in voor repetitief gedrag

Waar we (helaas) ook veel van horen, de laatste tijd? Het personeelstekort. „Er is een groot tekort aan (goed) personeel. Daarom ontwikkelden wij een techniek waarmee we repetitief gedrag robotiseren. Die ‘AI Bot’ zetten wij onder meer in voor directe leadgeneratie, maar bijvoorbeeld ook voor corporate recruitment. Zo pakken wij direct én indirect het personeelstekort aan.”

‘’Op basis van visie en communicatiestijl bouwen wij een bot die al het repetitieve werk van een recruiter overneemt”

Ruben Hoogeveen,

Voor de ontwikkeling van deze techniek zit het team van Manify Agency een dag inhouse bij de klant. „Daar nemen wij de sales-/ recruitment processen van dat moment onder loep. Op basis van de visie en communicatiestijl van een bedrijf bouwen wij vervolgens een bot die al het repetitieve werk overneemt.”

Dagelijks ad budget ter waarde van een Porsche

Dankzij de integratie van deze nieuwe technieken, groeit Manify Agency hard, zelfs harder dan verwacht, ook in tijden van crisis. „Toen Rutte Corona voor het eerst aankondigde, dachten wij nog dat het wel mee zou vallen. Ons bureau richtte zich toen nog op een specifieke niche: de trouwbranche. Uiteindelijk besloten we daar toch maar van af te stappen. Out in the open: iedereen is welkom. Dankzij die bold move zitten we nu in een kantoor van bijna vierhonderd vierkante meter in hartje Amsterdam. We hebben een dagelijks ad budget ter waarde van een Porsche en een wekelijks bereik groter dan de top vijf influencers van Nederland.”

Het geheim van dit succes? Meebewegen met de tijd. „Langer dan een jaar kijken wij niet vooruit. Zeker niet nu alle (TikTok en AI) technieken zich razendsnel ontwikkelen. Soms moet je lef tonen en in het diepe springen. Dat werpt dan vervolgens zijn vruchten af. Inmiddels werken wij voor wereldwijde marktleiders in verschillende sectoren. De stip op de horizon? Binnen twee jaar tot de top vijf marketing agencies van Nederland behoren.”

Nieuwsgierig naar performance optimalisatie voor jouw bedrijf? Neem dan nu contact op met Manify Agency voor een kop koffie.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Manify Agency.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws