Nieuws Technologie

Friese fintech Flow Your Money haalt opnieuw miljoenen aan groeigeld op

Een groep vermogende Nederlanders en internationale investeerders als Eleven Ventures hebben 3,5 miljoen euro gestoken in Friese Flow Your Money. De geldbeheerapp voor freelancers, zzp’ers en particulieren wil met dit groeigeld de app slimmer maken en Europa intrekken. Het bedrijf haalde in eerdere rondes al ruim 1,3 miljoen euro op.

Van onze redactie 21 april 2022

Niels Mulder Danny Wilson en Daan van Klinken van Flow Your Money

De oprichters van Flow Your Money (v.l.n.r.) Niels Mulder, Danny Wilson en Daan van Klinken. Foto: Flow

Flow Your Money (Flow) werd in 2018 opgericht door Daan van Klinken, Niels Mulder en Danny Wilson. De fintech lanceerde in 2020 een app die inkomende geldstromen automatisch verdeelt over budgetten, spaarrekeningen en beleggingen op basis van ‘triggers’ die gebruikers zelf instellen. Het bedrijf heeft sinds 2020 een PSD2-vergunning die het mogelijk maakt financiële transacties in te zien en te initiëren.

De Friese fintech was hiermee één van de eerste Open Banking-bedrijven die zowel een AIS- als PIS-licentie heeft gekregen van De Nederlandsche Bank, waarmee het mogelijk wordt alle Europese banken aan te sluiten.

Lees ook: Jouri Schoemaker (Pieter Pot): 'Een echte innovator is niet 'markt gedreven', maar drijver van de markt'

Met de geldbeheerapp is het mogelijk om met behulp van slimme regels in één keer een geldsysteem in te stellen dat inkomsten automatisch budgetteert en prioriteert. Geldstromen komen zo direct in potjes, ofwel verschillende rekeningen terecht, zodat gebruikers beschikken over een overzicht van al hun inkomsten en uitgaven en altijd inzichtelijk is welk bedrag nog vrij te besteden is.

Flow is uitkomst voor freelancers en zzp'ers

De geldbeheerapp is een uitkomst voor de alsmaar groeiende groep freelancers en zzp’ers, waarvan Nederland er nu ruim één miljoen telt. Naast onregelmatige inkomsten en de noodzaak om ieder jaar geld te reserveren om btw, verzekeringen en inkomstenbelasting te betalen, ontbreekt het deze ondernemers vaak aan tijd en overzicht om hun financiële toekomst goed te kunnen waarborgen.

"Flow is op weg om met zijn vooruitstrevende technologie een revolutie voor zowel zakelijk als persoonlijk financieel management te bewerkstelligen”

Vassil Terziev, Managing Partner bij Eleven Ventures

,,Steeds meer mensen kiezen voor een carrière als freelancer. Deze groep ontbreekt het echter aan geschikte cashflow management tooling, waardoor hun weg naar financiële vrijheid wordt gehinderd”, constateert Vassil Terziev, Managing Partner bij Eleven Ventures. ,,Flow is goed op weg om met zijn vooruitstrevende technologie een revolutie voor zowel zakelijk als persoonlijk financieel management te bewerkstelligen.”

Lees ook: Investering ex-topmannen Adyen en Mollie: startup Payaut haalt miljoenen op

De investering stelt Flow in staat het platform op te schalen en de stap te zetten naar ‘self driving money’: slim, volledig autonoom geldbeheer. Daan van Klinken, oprichter en co-ceo Flow: ,,We zijn erg blij met het gegunde kapitaal en de expertise van deze groep vooraanstaande Nederlandse en buitenlandse investeerders. Naast kapitaal om ons platform op te schalen en daarvoor kunstmatige intelligentie te ontwikkelen, brengt deze investeringsronde een schat aan relevante kennis mee. Dat helpt ons bij het realiseren van onze ambities om niet alleen in Nederland, maar uiteindelijk óók in Europa de leidende speler te worden.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws