Nieuws Technologie

Opzegservice Closure krijgt investering van 1,5 miljoen euro

Een gemiddeld persoon in Nederland heeft meer dan dertig doorlopende contracten, rekeningen, abonnementen accounts of profielen. Bij een overlijden kan deze berg aan verplichtingen behoorlijk oplopen en blijken alle contracten en abonnementen behoorlijk lastig op te zeggen. Closure speelt daar handig op in en helpt bij de afhandeling daarvan. Dat levert de opzegservice nu een investering van 1,5 miljoen euro op.

Van onze redactie 5 juli 2022

Opzegservice Closure

Foto: Shutterstock.

Borski Fund en Rabobank zijn grootste namen achter de investering, al doen ook de aandeelhouders van het eerste uur mee in deze tweede investeringsronde. Dat zijn Kees Jan Rietveld, Lex Geerdes en Wiegertje Groenveld. Het extra kapitaal wil Closure gebruiken voor het uitbreiden van het team en de uitrol naar andere Europese landen.

Closure: één aanspreekpunt tussen erfgenamen en organisaties

Closure ontzorgt de erfgenamen van de overledene door te fungeren als één aanspreekpunt tussen erfgenamen en organisaties. De erfgenamen geven aan bij welke bedrijven abonnementen beëindigd of overgenomen moeten worden en Closure voert deze verzoeken uit. Via een wekelijkse update en een persoonlijk dashboard blijft de erfgenaam op elk moment op de hoogte van de voortgang.

Closure kijkt naar problemen vanuit een data- en technologisch perspectief, wat leidt tot innovatieve oplossingen ten opzichte van de status quo. Bart Verhaegh, cto van Closure, legt uit: ,,Door verschillende machine learning-technieken toe te passen, kan één enkele medewerker nu honderden verzoeken per dag afhandelen. We ontzorgen niet alleen erfgenamen, maar helpen organisaties ook om de afhandeling van een overlijdensmelding soepel en minder arbeidsintensief te laten verlopen want de klantenservice van bedrijven groeit vaak niet evenredig mee met het klantenbestand."

Graciëlla van Vliet, ceo en medeoprichter van Closure.

Samenwerking met meer dan 200 uitvaartondernemers

Inmiddels werkt Closure, dat in 2017 werd opgericht, met meer dan 200 uitvaartondernemers en tal van abonnement aanbieders zoals: T-Mobile, Unicef, Interpolis, OV-Chipkaart, Knab. Dat aantal zal blijven groeien. Closure heeft een vergunning verkregen van de Autoriteit Financiële Markten om ook contracten van financiële instellingen te beëindigen of over te zetten. ,,Ons doel is erfgenamen te ondersteunen bij het voltooien van de digitale erfenis die een dierbare achterlaat. Zo kunnen mensen zich focussen op dat wat belangrijk is: rouwverwerking”, aldus Graciëlla van Vliet, ceo en medeoprichter van Closure.

Meer weten over deze investering en over Closure? Graciëlla van Vliet was dinsdag te gast in het radioprogramma De Ondernemer Live. Bekijk de uitzending hieronder terug.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws