Nieuws Technologie

Rotterdamse AI-startup Widget Brain overgenomen door Zweedse Quinyx

Het Zweedse Quinyx heeft de Rotterdamse startup Widget Brain overgenomen. Het jonge bedrijf gebruikt AI om personeelsplanning te automatiseren en te optimaliseren. Met de overname kunnen bestaande en nieuwe klanten van Quinyx hun personeelsplanning upgraden met de ArtificiaI Intelligence (AI) gedreven technologie van Widget Brain.

Van onze redactie 22 oktober 2020

Widget Brain team

Foto: Widget Brain

,,Na een aantal jaren te hebben samengewerkt met Widget Brain, zagen we de voordelen van een diepere integratie van de innovatieve technologie van het bedrijf met onze eigen software oplossingen”, aldus Erik Fjellborg, ceo en oprichter van Quinyx. ,,AI en automatisering zijn de toekomst voor bedrijven die een snelle ROI willen bereiken in hun WFM-proces. Met deze overname breiden we onze productportefeuille verder uit, groeien we nog sneller en kunnen we ‘best-in-class’ WFM AI-oplossingen op de markt aanbieden.”

Joachim Arts, ceo van Widget Brain, voegt toe: ,,We hebben een geweldig stuk AI gebouwd dat onze klanten helpt om betere roosters te maken. Het tilt automatisering van operationele besluitvorming echt naar een hoger niveau. In Quinyx hebben we de perfecte partner gevonden die net zo gepassioneerd is als wij om werknemers en werkgevers de beste roosters ooit te geven.”

''We hebben een geweldig stuk AI gebouwd dat onze klanten helpt om betere roosters te maken. Het tilt automatisering van operationele besluitvorming echt naar een hoger niveau''

Joachim Arts, ceo Widget Brain

AI-roosters die passen bij bedrijfsdoelstellingen

Met de geavanceerde AI gedreven oplossingen van Widget Brain worden automatisch roosters gemaakt die passen bij de bedrijfsdoelstellingen. Zo wordt er voldaan aan alle wet- en regelgeving, hogere winstmarges gemaakt en meer werknemerstevredenheid gecreëerd in slechts een paar minuten.

Door de overname worden nieuwe merken zoals Facilicom en Koninklijke Vopak, toegevoegd aan het bestaande Quinyx portfolio. Gedeelde wereldwijde klanten zijn onder andere Domino's Pizza en Wello. Het wereldwijde team en de kantoren van Widget Brain worden geïntegreerd met Quinyx.

Lees ook: Door bedrijfsovername weer tijd voor nieuwe uitdagingen

Dit is Widget Brain

  • Widget Brain is een Nederlandse startup opgericht in 2015 in Rotterdam, gespecialiseerd in het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie (AI) om de beste roosters ooit te maken.
  • Het bedrijf maakt elke maand meer dan 450.000 roosters voor meer dan 100 klanten, waaronder McDonald's, Dominos en Facilicom, verspreid over 50 landen.
  • Widget Brain haalde vorig jaar november 2 miljoen euro op in hun eerste investeringsronde.
  • De onderneming is erkend als een van de populairste startups door Techleap, staat op nummer 152 in de top 1000 Financial Times’ snelst groeiende Europese bedrijven van 2020.

Lees ook: E-deelscooteraanbieder Check wil na Rotterdam ook Amsterdam veroveren

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.