Jonge ondernemers

Stijn is 21 en nu al restauranteigenaar: 'Ik werk soms 15 uur op een dag'

Stijn Mulder is de jongste met een eigen restaurant in de stad. Foto: indebuurt Tilburg
Leestijd 3 minuten
Lees verder onder de advertentie

,,Ik ben nog jong en daardoor verwachten mensen misschien niet de kwaliteit en service die wij leveren. Koks krijgen de kans eigen gerechten te ontwikkelen, we doen niet aan verspilling en al het vlees is vers. Alles bij elkaar werk ik soms 15 uur op een dag. Ik spring bij waar nodig is, zoals in de bediening of keuken, maar doe daarna ook de administratie'', aldus Stijn tegen het AD en Indebuurt.

Of ik zelf trots ben? Ik ben vooral bezig met hard doorwerken om dit tot een succes te maken. Ik denk dat het later pas echt gaat doordringen wat ik allemaal heb opgezet.”

Lees ook: Junior (33) verloor zijn baan door corona, maar vocht zich terug met Kitchen Dojo

Lees verder onder de advertentie

Drie horecabaantjes

Van helpen bij de wijngroothandel van zijn ouders tot werken in de bediening en keuken: Stijn had vanaf zijn veertiende drie horecabaantjes. ,,Ik leerde dat ik vlees het leukst vond, dus ik deed de slagersvakopleiding. Met vlees is zoveel meer mogelijk dan dat mensen het thuis bereiden. Je kunt het 10 uur lang sous vide garen of de perfecte marinade vinden om het te grillen in de Green Egg.''

,,Ik geniet ervan om mensen het te laten proeven zoals ze dat nog nooit hebben gedaan. Het is ook een leuke uitdaging om niks te verspillen. Van vleesresten maken we jus, tartaar of carpaccio. Maar op de kaart staan ook gamba’s en zalm en we hebben laatst een menu met onder andere gevulde paprika bedacht voor een veganist.”

Ik wil van kleins af aan al een eigen restaurant en kreeg het horecaleven al vroeg mee. Mijn familie is heel trots op mij

Stijn Mulder, horecaondernemer

Drie maanden verbouwen

,,Toen de kans voorbijkkwam om het pand van Ribs Factory te kopen, heb ik alles binnen vijf maanden opgezet. Ook is hier drie maanden verbouwd. Alle muren zijn geschilderd, banken opnieuw gestoffeerd en er kwam een open keuken bij. Eigenlijk heb ik heel de tent op zijn kop gegooid, zoals ik het wilde hebben.” Het verschil met spareribsrestaurant Ribs Factory is volgens Stijn groot. ,,Dat was een franchise waar de smaken overal hetzelfde zijn en gerechten al zo goed als af worden aangeleverd. Mr Meat omschrijf ik als een gastrogrill waar we alles versbereiden. En elke maand hebben we minstens één nieuw gerecht.”

Lees verder onder de advertentie

In de Tilburgse horeca zegt men: ‘Als je de kermis overleeft, dan kan je alles.’ Stijn ondervond dat in 2023, want hij opende zijn Mr. Meat een paar dagen voor het grote Tilburgse evenement. ,,Dan sta je van niks ineens meer dan duizend mensen te bedienen. Dat was bijzonder zullen we maar zeggen. Maar zo gaaf om alle goede reacties te horen. Gasten die tijdens de kermis kwamen eten, zijn inmiddels al drie keer teruggekomen.”

Ook Mr. Meat heeft te maken met personeelstekorten

Je eigen restaurant runnen is geen makkie. Zo heeft Mr. Meat, zoals veel horeca, te maken met personeelstekorten. ,,Gelukkig komen familie en vrienden regelmatig bijspringen. Ik wil van kleins af aan al een eigen restaurant en kreeg het horecaleven al vroeg mee. Mijn familie is heel trots op mij. Zelf haal ik hier zoveel energie uit, omdat ik het echt leuk vind wat ik doe. Als gasten tevreden zijn met wat ik heb neergezet, dan geniet ik echt.”

Lees ook: Jonge ondernemers Mell en Dave (25) zetten het traditionele dorpscafé weer op de kaart

Lees verder onder de advertentie