Nieuws Marketing

Bakkerij Lakerveld begint bezorgdienst

De broodbezorger keert terug in het straatbeeld van Wijk bij Duurstede. 'Brood-jongens' op de fiets bezorgen bestelde broden, zoals kranten-jongens de krant in alle vroegte in de bus stoppen. Zo schrijft het AD.

Wim van Amerongen 3 november 2016

Broodbezorgen

"De eerste bestelling is net binnengekomen. Een halfje Wijks volkoren, zes bruine en zes witte bolletjes'', juicht Hanneke Lakerveld. Zij is het brein achter de nieuwe bezorgdienst aan huis van bakkerij Lakerveld, die zaterdag van start gaat.

Met haar man Frank en zwager Marco Lakerveld willen ze de vraag van klanten graag honoreren om voortaan weer brood aan huis te bezorgen. ,,Het is echt vernieuwend'', zegt Hanneke. ,,Logistiek komt er veel bij kijken om het bezorgsysteem goed op poten te zetten. We beginnen op zaterdagochtend, omdat we denken dat daar de grootste belangstelling voor bestaat. Als de bezorging aan huis aanslaat, gaan we ook op doordeweekse dagen aan huis bezorgen. Zes dagen per week. Kunnen de mensen elke dag lekker vers brood meenemen naar hun werk. Voorlopig beperken we ons tot de bebouwde kom van Wijk. Later volgt misschien ook Cothen.''

KiezenDe bezorgers brengen de bestelling zaterdagochtend tussen half acht en acht uur. Wie die liever om half elf ontvangt, ook dat kan. Tot vrijdag 17.00 uur kunnen bestellingen worden doorgegeven. Ze kunnen kiezen uit een keur aan broden, broodjes en koeken. Taarten en gebakjes worden niet bezorgd. ,,Dat is te lastig met dit systeem.'' Na ontvangst van de digitale betaling wordt de bestelling bevestigd. Van het gewenste bezorgtijdstip wordt maximaal een kwartier afgeweken. De klant krijgt een sms-bericht, zodra de broodjongen het brood aan de deur heeft gehangen. Bezorgkosten zijn 1,75 euro. Vanaf 15 euro worden bestellingen gratis bezorgd.

40 jaar geleden nam Henk Lakerveld, de vader van Frank en Marco, de bakkerij van Piet Spelier op de Markt over. Hij was de enig overgebleven warme bakker in Wijk. De andere tien bakkers doekten hun bakkerijen en winkels op en gingen samen verder in broodfabriek Dorestad op het Walplantsoen. Die fabriek ging na enkele jaren ter ziele. Lakerveld heeft met twee filialen in de winkelcentra De Heul en De Horden zijn vleugels over heel Wijk uitgeslagen.