Nieuws Marketing

Blokker blijft in centrum Zwolle, Holtenbroek definitief passé

De Blokker in de Zwolse Diezerstraat sluit toch niet de deuren. Het filiaal van het huishoudwinkelconcern verhuist evenwel van nummer 65 naar nummer 113. Klanten kunnen er vanaf half februari weer terecht.

Kimberly Rallis 8 januari 2016

Blokker anp

Het nieuwe pand aan de Diezerstraat wordt volgens woordvoerster Miriam Bouwman van Blokker Holding volgens de nieuwe Blokker-formule ingericht. De indeling van de winkel en de presentatie van de producten zijn verbeterd, zo zegt ze. Daarnaast kunnen klanten in de winkel ook de webwinkel raadplegen. Medewerkers van Blokker worden uitgerust met tablets zodat zij klanten direct, beter en sneller kunnen helpen.

'Oude ploeg'In het nieuwe pand komt 'een gedeelte van de oude ploeg' terug. Om hoeveel mensen het gaat kon Bouwman niet zeggen.

SluitingIn september vorig jaar werd bekend dat twee van de vijf Zwolse Blokker-vestigingen zouden sluiten, waaronder die in de Diezerstraat. Inmiddels is de Blokker in Holtenbroek gesloten, en dat blijft volgens Bouwman ook zo.

De Blokker Holding verkeert in zwaar weer. Rob Heesen staat er nu aan het roer, de man die eerder de Hema door de crisis loodste. Bouwman gaat niet in op de vraag waarom de Blokker in de Diezerstraat nu toch openblijft, na een aangekondigde sluiting. "Alle keuzes die we hebben gemaakt zijn om bedrijfseconomische redenen."

Foto: ANP