Marketing

Deventer horecaman Paul van Gurp investeert in uitbreiding

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Klanten van fastservicerestaurant Paul van Gurp aan de Holterweg in Colmschate kunnen morgen terecht in het nieuwe restaurantgedeelte. Van Gurp noemt de aanbouw een serre, maar dan wel één van 80 vierkante meter.

Vermaak

Met deze uitbreiding, kosten 160.000 euro, heeft Van Gurp nu ruimte voor circa 85 zitplaatsen. Met het terras erbij zijn dit er rond de honderd. Achterin de serre is een kinderhoek ingericht. Het serreplafond bevat net als het plafond in het 'oude' gedeelte platen die van kleur verschieten. ,,Dat vind ik gewoon leuk. Je moet je klanten afleiding bieden.''

Lees verder onder de advertentie

Uitbreiding

De verruiming van zijn zaak aan de Holterweg is de derde grote verbouwing sinds de geboren Rivierenwijker hier in 1990 met zijn vrouw Karin begon onder de naam Paul van Gurp Broodjes & Snacks. ,,We hadden maar dertig vierkante meter.''

Tekst gaat verder onder de foto

Lees verder onder de advertentie

Paul van Gurp met zijn oudste zoon Mark

Vijftien jaar geleden opende de horecaman aan het Andriessenplein in De Vijfhoek een tweede vestiging. Hier steekt Van Gurp nu zes ton in. ,,Vanaf januari gaat de zaak vijf of zes weken dicht. Het wordt dubbel zo groot. We gaan daar naar ruim 220 vierkante meter en vijftig zitplaatsen.''

Werkgelegenheid

Lees verder onder de advertentie

Momenteel bestaat het team Van Gurp uit 28 personen. Zonen Mark (25) en Kevin (21) van Gurp maken hier ook deel van uit. De verwachting is dat de uitbreiding aan het Andriessenplein leidt tot het aantrekken van een handvol nieuwe medewerkers. ,,Je moet met de tijd mee en je wilt voorkomen dat klanten lang in de rij moeten staan. Met tien minuten of een kwartiertje moet je bij ons weer weg kunnen zijn.''