Nieuws Marketing

Engelen Schoenmode in Deventer ziet veel kansen

De bezoekersaantallen in de Deventer binnenstad zijn hard achteruit gegaan, maar desondanks ziet Engelen Schoenmode in Deventer genoeg kansen. Het filiaal van de schoenenwinkel in Deventer is er geen meer uit de oude doos, zo schrijft De Stentor.

Martijn Ubels | Foto: Ronald Hissink 4 november 2016

Engelen Schoenmode

Engelen Schoenmode heeft filialen in Deventer, Doetinchem, Zutphen, Zwolle, Amersfoort en tot begin dit jaar in Veenendaal. Laatsgenoemd filiaal sloot wegens 'onvoldoende perspectief'.

Historische binnenstad

Theo Engelen, eigenaar van Engelen Schoenmode, ziet in zijn Deventer zaak nog volop perspectief. "Je merkt het ook aan reacties van klanten; mensen uit Haarlem die een dagje Deventer doen, komen terug. Vanwege de historische binnenstad en bijzondere winkels. Het centrum trekt minder bezoekers, maar het dieptepunt is achter de rug, denk ik. Relevant zijn de bestedingen. Als ik naar onszelf kijk: onze omzet stijgt vergeleken met vorig jaar opnieuw."

Transparant

De winkel in de Lange Bisschopstraat in Deventer is geen schoenenzaak uit de oude doos, maar transparant van opzet. Met veel glas in de pui, schoenen staan niet zoals vroeger traditioneel in rekken. Voor de klant staat koffie klaar, ook als je niets koopt. Een webshop maakt het af.

Verrassend houden

Engelen wijst naar filliaalmanager Natasha Brostowski. "De mensen in de zaak bepalen het succes. Natasha weet met haar collega's precies wat er bij klanten leeft, welke schoenen goed verkopen en trekt direct bij me aan de bel."

Brostowksi: "Elke week hebben we nieuwe modellen. Dat is één van de manieren om het verrassend te houden, zodat mensen geregeld terug komen."

Positieve kentering

In Deventer ziet Engelen, ondanks de leegstand, een kentering. Zeker nu het actieplan eraan komt van binnenstadsmanager Peter Brouwer. Engelen: "Er gaan de laatste tijd opvallend veel nieuw zaken open. Er moet wel wat verbeteren, willen we de slag niet verliezen. In Deventer kan dat lukken, om kleinere steden als Zutphen maak ik me wel zorgen."

Pijnpunten

Engelen noemt de bereikbaarheid en 'hoge parkeertarieven' in Deventer een pijnpunt. De kans is klein dat de gemeente deze aanpast. Brostowski: "We moeten creatief zijn. Denk aan een systeem, waarbij we als ondernemerscollectief parkeerkorting geven bij een bepaald aankoopbedrag."

Op de foto: Theo van Engelen en Natasha Brostowski