Nieuws Marketing

Faam Vermogensmanagement koopt bibliotheekpand Kapelle

Het gebouw van de bibliotheek aan de Van der Biltlaan in Kapelle is verkocht. Faam Vermogensmanagement wordt de nieuwe eigenaar van het pand.

Van onze redactie 20 juli 2016

Bibliotheek Kapelle

Het pand aan de Van der Biltlaan werd beschikbaar omdat de bibliotheek deze zomer verhuist naar 't Saamdeel. In die multifunctionele accomodatie vindt de bieb samen onderdak met twee basisscholen en kinderopvang Kibeo.

"Het streven is om half september de akte te laten passeren", zegt Jeroen Moeleker van Faam Vermogensmanagement. "Dan hebben wij nog wat werk aan het interieur. Dat is nu één grote kantoorruimte en daar komen wat spreekkamers in. Maar het karakter van het gebouw blijft bewaard."

Uitbreiding

Moeleker werkt nu nog vanuit huis. "Ons kantoor was toe aan wat uitbreiding, dus zochten we wat groters. Dit pand past prima bij ons. Het is geen protserig gebouw, ofzo. We trekken er met zijn drieën in en aan het eind van het jaar komt er nog één bij."

Gemeentekas

Voor Kapelle betekent de verkoop van de bieb dat er 274.999 euro de gemeentekas instroomt. "Het gebouw komt voor 1 euro over van de bibliotheek naar ons", aldus wethouder Jon Herselman. "En wij verkopen het weer door. Want als herontwikkelingslocatie zou het teveel kosten met zich mee brengen. Deze koper is toevallig op ons pad gekomen en wou het pand één op één overnemen. Het gebouw blijft dus gewoon zoals het is."

Foto: Willem Adriaansens