Nieuws Marketing

Mama Café, ook voor hem

Aftrap wekelijkse activiteit in Lokaal 12 bij The Read Shop in Dedemsvaart.

Alfred Dorgelo | Foto: Pixabay 29 februari 2016

Moeder pixabay

De naam doet anders vermoeden maar ook papa's zijn welkom in het wekelijkse Mama Café bij Lokaal 12 in Dedemsvaart. "Graag zelfs, misschien dekt de naam wel niet geheel de lading en moeten wij die maar veranderen", bedenkt Gea van Dijk van boekenwinkel The Read Shop zich bij navraag.

Mama fair"Wij - ze doelt daarbij op mede-initiatiefneemster en verloskundige Nienke Meijen, red. - hadden de start klein willen houden en gewoon op de vaste donderdag. Maar vooral op onze Facebookpagina werden wij bestookt door enthousiaste volgers die graag wilden deelnemen. Zo ontstond in feite de Mama Fair.

Wij willen met deze kick-off het Mama Café introduceren. Een laagdrempelige ontmoetingsplek waar ouders terecht kunnen met hun kroost en ervaringen kunnen uitwisselen. En waar iedere week deskundigen aanschuiven. Het gaat ons ook om een verbindende factor te willen zijn tussen vraag en aanbod. Zoiets was er nog niet in Dedemsvaart en gezien de enorme belangstelling lijkt ons idee aan te slaan."

VoorleesomaDe knusse boekwinkel met het pas aangebouwde Lokaal 12 is rond het middaguur veel te klein. Buggy's staan kriskras geparkeerd in de looppaden, kleine kinderen rennen langs Top 10-boeken terwijl ouders zich laten informeren. Een lieve voorleesoma boeit op een bruine leren fauteuil enkele kinderen en geeft moeders de tijd om een kopje koffie te drinken.

BorstvoedingOud-winnares van Wie is de Mol 2014, presentatrice Sofie van den Enk, signeert samen met mede-schrijfster Eva Munnik opnieuw een exemplaar van haar boek De Melkfabriek. "Ik ben moeder van twee kinderen en zelf groot voorstander van borstvoeding geven. Maar de boeken op het gebied van borstvoeding zijn bijzonder truttig en spraken mij helemaal niet aan. Geitenwollensokkentaal. Ik dacht, dat kan en moet anders.

Eva en ik hebben geprobeerd een andere, frissere, wat meer nuchtere en positieve kijk op borstvoeding te geven. Wij zijn geen lactatie-deskundigen maar willen op een leuke manier praktische en handige tips overbrengen. Laten verder bekende moeders aan het woord en er is ook een mannenhoofdstuk in het boek. Borstvoeding is te gek en wij willen benadrukken dat je je niet schuldig hoeft te voelen als het niet lukt. Want er is niks mee met om met de fles te voeden", aldus Sofie die verder bekend is van Keuringsdienst van Waarde en Amerika-deskundige.

DiversSandra van Harmelen heeft manlief André en zoontje Mees meegenomen. Terwijl Mees de konijnen knuffelt van agrarisch opvang Het Pinkeltje, laat Sandra zich lovend uit over de eerste Mama Fair. "Las het op internet, ben zeker van plan om het Mama Café te bezoeken. Het aanbod van vandaag is ook bijzonder divers. Wij zijn hier net komen wonen en wist helemaal niet dat er opvang bestond op een soort van kinderboerderij waar de kinderen tussen de dieren spelen. Daar wil ik zeker meer informatie over."