Marketing

Proeflokaal Bregje: sfeervol dineren voor weinig geld

beeld deondernemer
Leestijd 3 minuten
Lees verder onder de advertentie

Proeflokaal Bregje, dat van dezelfde eigenaren is als de 43 tapasrestaurants van La Cubanita, heeft de potentie om uit te groeien tot 60 filialen door heel het land. Grooten: "We werken daarbij met gedreven, veelal jonge, franchiseondernemers."

Laura Wijnands wordt bedrijfsleider in Woerden. Een flinke uitdaging voor de 23-jarige Reeuwijkse. "Ik heb wel acht jaar horeca-ervaring, maar een eigen restaurant is natuurlijk anders," bekent ze. ,,Het scheelt wel dat de meeste dingen al zijn bedacht, zoals de inrichting, de menukaart en de leveranciers."

Kan net een eitje bakkenDe onderneemster in spe, die naar eigen zeggen net een eitje kan bakken, is ingewerkt in het filiaal in Breda. ,,Ik word vooral gastvrouw, want het keukenconcept staat. Dat is zo ingericht dat je geen kok hoeft te zijn om het eten te bereiden." Grooten: "Bij Bregje werken we veel 'sous vide' waarbij de gerechten op een lage temperatuur in de oven worden gegaard."

Lees verder onder de advertentie

Om straks zeven dagen per week 120 gasten te kunnen bedienen, is Wijnands druk bezig met sollicitatiegesprekken. "Elke avond is er zo'n vijftien man personeel aan het werk en dat zijn vooral scholieren en studenten die part-time werken," legt ze uit. Na een oproep op Facebook, stroomden de sollicitanten binnen. "Ik heb er nu 35 aangenomen en daar moeten er nog wel wat bij."

'Wij geloven in Bregje'Dat de locatie tegenover het station al heel veel verschillende huurders heeft gehad en regelmatig in opspraak is geweest, is voor Wijnands en Grooten nieuw. "Doordat we hier allebei niet vandaan komen, weten we weinig van de voorgeschiedenis," vertelt Grooten. Wel weten ze dat de huidige huurder de bowling blijft runnen en dat de discotheek sinds afgelopen weekeinde definitief dicht is. De twee zijn van mening dat er op deze plek echt wel iets kan slagen. ,,Wij geloven in Bregje."

De jongedames verwachten dat Woerdenaren ook gaan geloven in het restaurant, vernoemd naar de knapste serveerster die ooit bij La Cubanita werkte. "Als ik nu al zie hoeveel er over gepraat wordt dan zit dat wel goed," zegt Wijnands. Grooten: "Het scheelt dat veel mensen het concept al kennen uit bijvoorbeeld Haastrecht en Nieuwegein."

Lees verder onder de advertentie

Bovendien wordt er bij Bregje alles aan gedaan om gasten een fijne avond te bezorgen. "We sturen na afloop online altijd een korte enquête," zegt Grooten. ,,Bovendien wordt elk half jaar tweederde van de menukaart vernieuwd. Je kunt hier even snel wat komen eten, maar ook avondvullend dineren."