Video Reclame

Nederlandse ondernemers in de VS: Gonul Aldogan vertrok als 19-jarige naar Hollywood, nu leeft ze de Amerikaanse droom

Werken met Hollywoodsterren in Los Angeles. Met die droom vertrok Gonul Aldogan als 19-jarige uit Nederland naar de Amerikaanse westkust. Ondanks dat ze niemand kende, zette Hollywood de deur open voor haar ‘Hollandse gezelligheid’.

Interview & video: Loeke de Waal 10 mei 2023

Diversiteit leidt tot meer innovatie, efficiëntie en een sterkere economie. Het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap is een van de manieren om dit te bereiken. De Amerikaanse westkust heeft een voortrekkersrol op dit gebied en dat trekt ook veel ondernemende Nederlandse vrouwen. In deze nieuwe videoserie hoor je van zeven Nederlandse vrouwen in San Francisco en Los Angeles hoe zij hun American Dream waarmaken.

Lees ook: Nederlandse ondernemers in de VS: hoe Vivian de mannelijke tech-industrie opschudt

60 dollar op zak

Gonul Aldogan is producer in Hollywood en heeft commercials gemaakt voor onder andere Vanity Fair, H&M, Maybelline en Mercedes. Als 19-jarige vertrok ze naar Los Angeles om haar Amerikaanse droom na te jagen: ,,Ik had maar 60 dollar op zak.” Ze brengt Nederlandse gezelligheid naar Hollywood door koffiepauzes te organiseren en echt contact te leggen met haar opdrachtgevers en medewerkers.

Ondanks dat Gonul niet uit het wereldje kwam is ze nu, 33 jaar na haar aankomst, toch een gevierd en succesvol producer geworden. Ze vindt het daarom belangrijk om genoeg vrouwen en jongeren een kans te geven in de business: ,,Iemand opende de deuren voor mij, dus ik wil bij elke klus de deur openen voor iemand anders.”

Lees ook: De Oversteek: deze ondernemers willen naar Los Angeles, of zijn er al begonnen

In deze 7-delige videoserie voor De Ondernemer hoor je van ondernemende Nederlandse vrouwen hoe je zaken kunt doen op de Amerikaanse Westkust. In samenwerking met het Nederlandse Consulaat in San Francisco komt er wekelijks een nieuwe video online. Het consulaat helpt Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in de Verenigde Staten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws