Nieuws Social media

Waarom LinkedIn-videoadvertenties de televisiereclames van deze tijd zijn

Veel B2B-ondernemers missen nog grote kansen op het gebied van online marketing. Dat stelt Lucas Bakx, oprichter van Amplifyre Marketing, dat ondernemers helpt bij het boosten van advertenties op LinkedIn. Hij roept ondernemers op om juist nu efficiënter om te gaan met advertentiebudgetten, zodat ze de coronacrisis goed doorkomen of zelfs kunnen groeien. Adverteren met LinkedIn-videoadvertenties zou volgens Bakx uitkomst bieden.

Redactie / Bureau Mirck 9 oktober 2020

Lucas bakx linkedin videoadvertenties reclames

Lucas Bakx: ,,Bedrijven die adverteren tijdens een crisis, hebben daar blijvend profijt van."

,,Een groot aantal B2B-bedrijven gebruikt LinkedIn om met andere partijen in contact te komen", begint Bakx. ,,Maar vaak zijn ze nog wat naïef als het aankomt op LinkedIn Advertising. Juist tijdens de coronacrisis is het nodig om efficiënt om te gaan met een online advertentiebudget. Er zijn bedrijven die de fout maken om niet meer te adverteren tijdens deze uitdagende periode, terwijl het juist belangrijk is om met je doelgroep in contact te blijven en zichtbaar te zijn. Sterker nog: bedrijven die adverteren tijdens een crisis, hebben daar blijvend profijt van, blijkt uit onderzoek."

Lees ook: Zo maak je LinkedIn-content die raakt en interactie veroorzaakt

Bakx stelt dat veel ondernemers in het zakelijk domein die nog wel adverteren, vaak dezelfde fout maken. ,,B2B-bedrijven die beginnen met adverteren op LinkedIn, maken vaak dezelfde fout: ze verwachten dat hun doelgroep na het zien van één advertentie al een afspraak inplant. Terwijl je boodschap veel vaker gezien moet worden door je zakelijke doelgroep."

Onnodige verspilling van advertentiebudget

Er is volgens Bakx te weinig aandacht voor het opzetten van een gedegen salesfunnel en een online customer journey. ,,Daardoor wordt er onnodig veel advertentiebudget verspild en groeien Nederlandse mkb-bedrijven minder snel dan ze willen. Juist nu is dat relevant en urgent.”

"Veel bedrijven zijn ook in de veronderstelling dat adverteren op dat zakelijke platform nog te kostbaar is, terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn"

Lucas Bakx, oprichter Amplifyre Marketing

Een van de manieren waarop bedrijven hun marketinginspanningen kunnen verbeteren, is door videoadvertenties in te zetten, stelt Bakx. ,,Veel B2B-bedrijven gebruiken de bedrijfs-LinkedIn of hun persoonlijke LinkedIn-profiel om hun doelgroep te bereiken, maar ze bereiken daarmee alleen hun eigen netwerk."

Goedkoper adverteren via LinkedIn

,,Veel bedrijven zijn ook in de veronderstelling dat adverteren op dat zakelijke platform nog te kostbaar is, terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Sterker nog: adverteren via LinkedIn kan goedkoper zijn dan via alle andere kanalen. Tenminste, als je videocontent gebruikt. Die video’s op LinkedIn zijn eigenlijk de televisiereclames van onze tijd. Vroeger was dat alleen voorbehouden aan grote merken, maar nu kan iedereen een video met zijn of haar doelgroep delen.”

Lees ook: Waarom wijnpionier Derrick Neleman kiest voor online en meer adverteren

De mogelijkheid om mensen te retargetten

,,Sinds kort maakt LinkedIn het namelijk mogelijk om mensen te retargetten (opnieuw benaderen met een advertentie) als ze een deel van je videoadvertentie hebben gezien. Als je een video maakt waarin je uitlegt welk probleem jouw product of dienst oplost en iemand kijkt die voor minstens de helft af, dan is hij of zij waarschijnlijk wel geïnteresseerd. Benader diegene nu opnieuw met een advertentie, maar nu met een uitnodiging voor een gratis download, zoals een e-book of stappenplan. Zo kan je op een schaalbare manier in direct contact komen met interessante prospects."

Bakx raadt mkb-ondernemers dus aan om in te zetten op het plaatsen van videoadvertenties op LinkedIn. ,,Zo mis je als ondernemer nooit meer een kans om je zichtbaarheid en merkbekendheid te vergroten. En dat is de snelste manier om je onderneming te laten groeien.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.