Nieuws Marketing

Samenwerking waarborgt voortbestaan kwekerij DCW

De gemeente verlengt op 19 mei de samenwerkingsovereenkomst met Kwekerij Heutinck. Het voortbestaan van de kwekerij van de Sociale Werkvoorziening DCW is daarmee gewaarborgd.

Van onze redactie 6 mei 2016

Kwekerij plant Thinkstock

De 57 medewerkers van kwekerij Twenthe - mensen met een beperking - beleven topdrukte. Een jaar geleden was de situatie heel anders. Toen dreigde sluiting van de kwekerij waar mensen die elders zijn uitgevallen weer proberen in het arbeidsritme te komen en waar jongeren die een extra steuntje nodig hebben, stage lopen. Er moest 3 miljoen euro worden bezuinigd op de Sociale Werkvoorziening. Driekwart jaar later werd de bezuiniging met 7 ton teruggebracht en daarmee was het voortbestaan van de kwekerij gered.

Nieuwe samenwerkingMet het tekenen van de samenwerkingsovereenkomt is de kwekerij in elk geval weer voor een periode van drie jaar gewaarborgd. De kwekerij van de DCW werkte al samen met Heutinck, maar de eerste contractperiode van drie jaar liep af. Heutinck kweekt vaste planten voor de groothandel, hoveniers en tuincentra. Ook in andere vestigingen van het familiebedrijf in Borculo en Duitsland werken eveneens mensen met een arbeidsbeperking.

VertrouwenEllen Detert, manager Groen bij de DCW is blij met de verlenging van de samenwerking. „Dat betekent dat Heutinck vertrouwen in ons heeft en dat we goed werk leveren. De werknemers van Kwekerij Twenthe en kwekerij Heutinck werken intussen door elkaar op het perceel aan de Blijdensteinbleekweg. Dat gaat heel goed samen”, vertelt Detert.

Volgens haar heeft Heutinck het respect voor de medewerkers van de DCW-kwekerij hoog in het vaandel staan. „Maar ook onze medewerkers zijn enthousiast. Ze doen hier zinvol werk en zien het product waar zij aan werken letter groeien en afgeleverd worden aan de klanten. Ze zijn erg trots op hun werk.”

CeremonieOp de kwekerij wordt 19 mei de samenwerkingsovereenkomst getekend. Bij die gelegenheid overhandigt wethouder Patrick Welman het Werkpakt Keurmerk aan Kwekerij Heutinck voor sociaal ondernemerschap. Heutinck is de samenwerking met kwekerij Twenthe aangegaan om mensen de kans te bieden zich te ontwikkelen op het vakgebied van kweken.