Nieuws Radio

Wijnpionier Neleman heeft nu zelf sharefunding platform, Oma's Soep plukt de vruchten

Dat hij goede biologische wijnen kan maken, weten we. Maar dat Derrick Neleman zich ook inzet om andere ondernemers op weg te helpen, is nog niet heel bekend. Hij is met Wouter Hagoort sharefunding platform Broccoli begonnen, waar onder meer Oma’s Soep al de vruchten van heeft geplukt. In Met de kennis van nu gaven zij een inkijkje in hun waardevolle samenwerking.

Van onze redactie 1 juli 2022

Omas soep neleman vergouwen radio studio

Max Kranendijk van Oma's Soep (links), wijnpionier/serie-ondernemer Derrick Neleman (midden) en Met de kennis van nu-presentator Ron Vergouwen proosten in de studio.

,,Met Neleman Organic Vineyards heb ik zelf de kracht van delen ervaren”, vertelt Derrick Neleman in gesprek met Ron Vergouwen, in ons wekelijkse radioprogramma Met de kennis van nu (onderaan terug te luisteren). ,,Hoe belangrijk de fans zijn die in je merk investeren. Zij kunnen je echt verder helpen met de missie van het bedrijf. Daarnaast is het een fijn gevoel om niet aan de spreekwoordelijke ketting van een bank te liggen. Het enige wat jouw investeerders voor hun inleg terug willen, is een stukje groeikapitaal. De druk van rente en aflossen bestaat niet op sharefunding platforms.”

Durven delen om te kunnen vermenigvuldigen

Omdat de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar 2020 tijdens zijn eigen investeringsrondes ruimte zag voor een andere aanpak dan andere platforms, begon hij samen met Wouter Hagoort Broccoli, gericht op bedrijven die duurzaam en sociaal ondernemen nastreven.. ,,Je moet mensen bij jouw product betrekken. En je moet het durven delen om te kunnen vermenigvuldigen”, aldus Neleman.

Lees ook: Sharefunding platform Broccoli regelt groeikapitaal voor duurzame ondernemers

Met 'fans' tegen eenzaamheid onder ouderen strijden

Het is een boodschap die Max Kranendijk van Oma’s Soep maar al te goed begrijpt. De medeoprichter van de sociale startup zet zich in tegen eenzaamheid onder ouderen. Iets waar zo’n 1,4 miljoen ouderen mee te maken heeft. Oma’s Soep speelt hier op in door met de opbrengsten van haar producten activiteiten voor deze doelgroep te organiseren. Sterker nog, een deel van de gerechten wordt samen met deze ouderen bereid.

In ons radioprogramma Met de kennis van nu vertelt hij: ,,Om echt iets tegen die eenzaamheid te kunnen doen, hebben we die fans waar Derrick het net over had zo hard nodig. En die bereik je dus op een platform als Broccoli. Honderden mensen worden ambassadeur van je merk. Er zijn geen investeerders die zich met de bedrijfsvoering bemoeien. Dat heeft er bij ons voor gezorgd dat we vrij konden spelen en volop groeiden.”

Lees ook: Oma's Soep bestrijdt eenzaamheid onder ouderen

HappySoaps: de volgende stappen na de investeringsronde

Marcel Koers van HappySoaps, het grootste 100 procent plasticvrije verzorgingsmerk van Nederland, vertelt in Met de kennis van nu over onder meer de volgende stappen na de succesvolle crowdfunding van 1 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil HappySoaps nieuwe producten ontwikkelen en definitief doorbreken in Europa, startend met Scandinavië.

Google Translate voor buitenlandse variant van Oma's Soep

Wanneer presentator Ron Vergouwen dieper ingaat over die groei, vertelt Kranendijk dat er internationale plannen op tafel liggen. ,,We mikken op landen als Engeland en Duitsland. Welke naam we daar gaan gebruiken? Haha, dat was een kwestie van GoogleTranslate. Je moet het wel een beetje simpel houden toch? Inderdaad, in Duitsland wordt het Oma’s Suppe. Het doel op de lange termijn is dat we ouderen in vijftien tot twintig Nederlandse steden direct kunnen helpen. Dat zijn er nu zo’n tien. In commercieel opzicht moeten we bekend komen te staan als makers van de lekkerste soep die er is.”

Luister ons radioprogramma Met de kennis van nu terug via de player hieronder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws