Video Mobiliteit

Een kinderfiets voor 5 euro per maand: zo wil BikeFlip ouders in heel Nederland helpen

Er staan door heel Nederland zo’n 3,8 miljoen fietsen ongebruikt in schuurtjes. Bikeflip geeft die tweewielers graag een derde of vierde leven, door ze op te knappen en met een maandabonnement aan te bieden. Inclusief service aan huis. En ontgroeit je kind de fiets? Dan kan je hem bij BikeFlip zonder gedoe wisselen voor een groter model. Bekijk het hele verhaal in de nieuwe aflevering van De Ondernemer Onderweg.

Van onze redactie 1 maart 2023

Bikeflip kinderfiets upcycling lease 48b2 4db7 b565 d10258bcd49d

Foto: BikeFlip

Ze halen de kinderfietsjes nog net niet met een magneet uit de Amsterdamse grachten, maar het scheelt soms niet veel. ,,We krijgen ze bijvoorbeeld van kringloopwinkels en soms hangen de algen er aan als we een fiets binnen krijgen. Maar dan begint ons proces van upcycling,” legt medeoprichter van BikeFlip Paul Remie uit aan De Ondernemer Onderweg-presentator Roland Tameling.

Kinderfietsen BikeFlip zijn weer als nieuw

Alle kapotte onderdelen worden vervangen, defecten worden gerepareerd en de frames worden gepoedercoat, zodat de fietsen echt weer als nieuw zijn en tegen een stootje kunnen. Paul: ,,Zo krijgen kinderfietsen in alle soorten en maten soms wel een derde of vierde leven, in plaats dat ze staan weg te rotten in een schuurtje. En zoals je ziet aan de fietsen die wij hier hebben meegenomen, zien ze er hartstikke netjes uit.”

Klanten van BikeFlip gebruiken de fietsen vervolgens voor een vast bedrag per maand, inclusief service en onderhoud aan huis: ,,Voor de kleinste modellen betaal je 5 euro per maand en dat loopt op naar 12,50 voor de fietsen voor volwassen, met een framemaat van 28 inch.”

Lees ook: Werkgever kan met leasefiets oplossing bieden voor hoge brandstofprijzen

BikeFlip binnen 3 jaar in heel Nederland actief

Sinds de oprichting tweeënhalf jaar geleden heeft BikeFlip op deze duurzame, doordachte manier al zo’n 2.750 fietsen een doorstart gegeven, vult mede-oprichter Casparis Beyer aan. Volgens de beide mannen moet BikeFlip binnen drie jaar in heel Nederland actief zijn. ,,We openen komend weekend een filiaal in Amsterdam, naast onze locatie in de regio Utrecht. Daarna is de rest van de randstad aan de beurt, en vervolgens willen we onze diensten in het hele land gaan aanbieden.”

Bekijk het hele interview met Paul en Casparis via onderstaande video. Eerdere afleveringen van De Ondernemer Onderweg bekijk je via deze link.

Lees ook: E-bikemerk Mokumono zet techniek Tesla in voor voorvorken en sturen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws