Nieuws Mobiliteit

Elektrische deelbakfietsen BAQME gaan na Rotterdamse start Europa in

Binnen een half jaar na de succesvolle lancering in Rotterdam breidt BAQME verder uit in Nederland. De aanbieder van deelbakfietsen wil dichtslibbende steden leefbaar maken door korte metten te maken met autoritten door de stad. BAQME is nu ook beschikbaar in Den Haag en binnenkort actief in meer steden in ons land en Europa.

Van onze redactie 3 augustus 2021

BA Qme bakfiets man rotterdam

In Rotterdam al actief, maar nu kunnen ook inwoners van Den Haag gebruik maken van BAQME. Foto's: BAQME

BAQME is in februari 2021 gestart in Rotterdam door de oprichters Souren Arakelian, Berenice van Gessel en Sven Velthuis en is volgens de drie een sneller, duurzamer en goedkoper alternatief voor vervoer in de stad. Gebruikers hebben door het free floating concept van de aanbieder ook de flexibiliteit en vrijheid om te bepalen waar de rit wordt gestart en beëindigd.

Sinds deze week kunnen inwoners in Den Haag gebruikmaken van BAQME en een elektrische bakfiets in de buurt reserveren via de app. Deze stap volgt na de succesvolle introductie in Rotterdam begin dit jaar. In de havenstad zijn inmiddels al tienduizenden kilometers afgelegd met de elektrische bakfiets. Bovendien werkt de startup samen met de vervoersbedrijven RET en HTM zodat reizigers na hun bus- of treinreis in deze steden de beschikbare bakfietsen in de betreffende apps vinden.

''We zien dan ook dat inwoners in Rotterdam volop gebruikmaken van onze elektrische bakfietsen en is onze vloot in korte tijd vervijfvoudigd''

Berenice van Gessel, coo BAQME

BAQME hoopt ook andere Nederlandse en Europese steden een aantrekkelijke vervoersoplossing te bieden

Berenice van Gessel, coo en mede-oprichter van BAQME: ,,De manier waarop we ons door steden verplaatsen is aan het veranderen. Steeds meer mensen staan open voor een toekomst waarin mobiliteit wordt gedeeld. We zien dan ook dat inwoners in Rotterdam volop gebruik maken van onze elektrische bakfietsen en is onze vloot in korte tijd vervijfvoudigd. We hopen de inwoners van Den Haag en binnenkort ook van andere Nederlandse en Europese steden een aantrekkelijke vervoersoplossing te bieden als alternatief voor de korte autoritten in de stad.”

Van links naar rechts: Sven Velthuis, Berenice van Gessel en Souren Arakelian.

Op Techleap-vizier en geselecteerd voor Climate-KIC Accelerator en EIT Urban Mobility Accelerator

Het bedrijf komt inmiddels voor op meerdere prominente startup-lijsten, waaronder bij Techleap. Daarnaast is de Nederlandse startup geselecteerd voor de Climate-KIC Accelerator en het EIT Urban Mobility Accelerator-programma. Hierbij worden de ondernemers middels financiële steun, workshops en living labs bijgestaan in hun ambitie om Nederlandse en Europese steden leefbaarder te maken door een duurzaam alternatief te bieden voor korte autoritten.

Lees ook: Deelscooteraanbieder Check richt pijlen op Duitsland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws