Nieuws Mobiliteit

GO Sharing-oprichter Raymon Pouwels start nieuw deelplatform: umob

Raymon Pouwels (29), voormalig oprichter en ceo van GO Sharing, ruilt de gifgroene deelscooters in voor een nieuw deelplatform. Samen met Bibi Jorissen richt hij umob op, een MaaS-platform dat alle mobiliteitsaanbieders samenbrengt.

Van onze redactie 4 juli 2023

Raymon Pouwels umob

Raymon Pouwels is samen met Bibi Jorissen umob gestart. Foto: umob

Met de umob-app hebben gebruikers maar één account en betaalmethode nodig om hun reis met verschillende vervoersmiddelen af te kunnen leggen. ,,Samen kunnen we de dichtheid bieden die nodig is om deelmobiliteit groot te maken,” zegt Raymon Pouwels.

De twintiger neemt zijn kennis en ervaring mee als oprichter en ceo van deelmobiliteitsaanbieder GO Sharing en ziet umob als de grote volgende stap om mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen.

''Om met bezit te kunnen concurreren moeten we nog een flinke slag slaan op het gebied van gemak. Nu GO Sharing in goede handen is overgedragen, vervolg ik mijn missie met umob''

Raymon Pouwels, umob

Umob heeft de ambitie snel internationaal op te schalen

Pouwels: ,,Voor consumenten is het simpel: je wil een vervoersmiddel tot je beschikking hebben binnen 3 minuten lopen. Om dat te bereiken moet een aanbieder van deelscooters meer dan 5000 voertuigen in een stad als Amsterdam aanbieden. Momenteel zijn er daar maar 350 toegestaan per aanbieder. Maar alle mobiliteitsaanbieders samen, inclusief de taxi en het ov, geven wel de gewenste dichtheid van het aanbod. Alleen moet je dan allemaal verschillende apps hebben, waar je je moet registreren en waar je verschillende budgetten hebt. Met umob maken we daar verleden tijd van.”

Het umob-platform stelt de gebruiker centraal en wil alle mobiliteitsaanbieders van ov, taxi’s, deelscooters en -fietsen volledig integreren. De app is sinds deze week voor iedereen te downloaden via de App Store en Google Play. Momenteel zijn de eerste diensten op het platform aangesloten en hebben 10 andere aanbieders akkoord gegeven dit jaar nog te integreren. Daardoor zullen meer dan 200.000 deelvoertuigen beschikbaar komen, naast de taxi en het openbaar vervoer. De focus ligt in eerste instantie op Nederland, maar umob heeft de ambitie om snel internationaal op te schalen.

Lees ook: Deelbakfietsaanbieder Cargoroo haalt één miljoen euro op met crowdfunding

GO Sharing begin 2023 overgenomen door Turkse deelvervoeraanbieder BinBin

De ondernemer startte vier jaar geleden het deelscooterbedrijf GO Sharing, een van de snelst groeiende startups van de Benelux. Het bedrijf haalde in totaal 60 miljoen euro aan groeigeld op en breidde uit naar onder andere Italië en Turkije. Die prestatie werd vorig jaar bekroond met een plaatsing op de ‘Forbes 30 under 30’. Begin dit jaar werd GO Sharing overgenomen door de Turkse deelvervoeraanbieder BinBin, nadat het om financieel gezond te blijven uit niet-winstgevende steden vertrok.

Pouwels: ,,Ik heb de deelmobiliteitsmarkt fors zien groeien, maar we bevinden ons nog altijd in het beginstadium van een enorme gedragsverandering rondom bezit en gebruik van mobiliteit. Om met bezit te kunnen concurreren moeten we nog een flinke slag slaan op het gebied van gemak. Nu GO Sharing in goede handen is overgedragen, vervolg ik mijn missie met umob.”

Lees ook: GO Sharing terug na overname door Turkse deelvervoerder BinBin

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws