Aangeboden door Moves

Branded Content Mobiliteit

Eén app voor al je zakelijke reizen: downloaden en gaan

Met één app in een handomdraai je reis van deur tot deur plannen, boeken en betalen, dat is de kracht van het in juni gelanceerde Moves. Of het nu gaat om OV, deelauto of deelscooter, (water)taxi, e-bike of gewone fiets, alles kan via deze ene app. Mede door de verwachte wijzigingen in de vaste reiskostenvergoeding is dit voor bedrijven hét moment om over te stappen op een nieuwe manier van reizen.

Jeroen Kreule 7 juli 2021

Moves app mobiel

Met één app in een handomdraai je reis van deur tot deur plannen, boeken en betalen, dat is de kracht van het in juni gelanceerde Moves. Foto: Moves

Met de Moves-app kun je de hele reis organiseren. OV-passen of abonnementen voor deelauto’s zijn niet langer nodig, want nagenoeg alle vervoersmiddelen zijn geïntegreerd. Naast een reis plannen, boeken en betalen, kun je er zelfs het slot van een deelauto of -scooter mee openen of je fiets mee ontgrendelen. Ook handig: je hoeft niks op te laden. Je betaalt naar gebruik, handig dus voor medewerkers die veel thuis werken. Met slechts een druk op de knop kunnen gebruikers hun reizen declareren. Bovendien voldoet de werkgever direct aan de administratieplicht voor gemaakte woon-werk kilometers. Naast de maandelijkse facturatie zijn verschillende rapportages beschikbaar, zoals het in kaart brengen van de CO2-footprint.

''Moves is de oplossing voor werkgevers die flexibiliteit en eenvoud voor zichzelf en hun werknemers willen op het gebied van mobiliteit. De app werkt super eenvoudig, flexibiliteit is vanzelfsprekend en last but not least: je betaalt alleen voor wat je gebruikt"

Maud van Alphen, General Manager Moves

Het Nieuwe Reizen

Het Nieuwe Reizen, daar zet Moves fors op in. Dat doet het platform – in samenwerking met gemeenten en vervoerders - door het aanbieden van een mix van vervoersdiensten die naadloos op elkaar aansluiten, aldus Van Alphen. ,,Veel steden zijn al langere tijd bezig met het weren van auto’s in met name het centrum, ook zie je het aantal parkeerplaatsen reduceren.”

De kracht van de app ligt in de vele alternatieven die de reiziger aangeboden krijgt. Neem een forens die al jaren gewend is om met de auto naar zijn of haar werk gaan, terwijl de werkgever vanuit duurzaamheidsoogpunt, bereikbaarheid, kosten of beschikbaarheid van parkeerplekken werknemers liever met het OV ziet reizen. Nadeel van OV is echter dat de reis vaak niet begint op de plek waar je wil beginnen, en meestal ook niet eindigt waar je moet zijn. De meeste mensen haken af als ze dag in dag uit drie keer moeten overstapen om op het werk te komen. Dat probleem los je op door deelfietsen of -scooters aan te bieden, aldus Van Alphen. ,,Reizen met OV wordt dan wél een optie, omdat je het laatste stuk vanaf een trein- of busstation een scooter of fiets kan gebruiken. En als deze forens toch graag een deel met de auto reist, moet je hem of haar naar de rand van een stad leiden, en dat hij of zij vanaf daar een bus of fiets pakt. Het kan allemaal met die ene app.”

Gratis demo

Meer weten wat Moves kan betekenen voor jouw bedrijf? Vraag geheel vrijblijvend een gratis demo aan!

Dé oplossing voor thuiswerkers

Hybride werken lijkt de nieuwe norm te worden, met dank aan de coronaperiode waarin veel mensen (noodgedwongen) kennismaakten met thuiswerken. Online vergaderen, minder reizen, efficiënter werken: het bleek voor velen verrassend goed uit te pakken. Van Alphen: ,,Veel medewerkers hebben daardoor bijvoorbeeld minder behoefte aan een leaseauto. Bovendien is een vast OV-abonnement voor de meeste mensen ook niet meer van deze tijd. Flexibiliteit, dat willen we als werknemer. Voor werkgevers is dit daarnaast een mooie kans om kosten en CO2-uitstoot te reduceren.”

Gratis demo

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in Moves, kunnen vrijblijvend een demo aanvragen. Moves biedt daarnaast de mogelijkheid van een bedrijfsgebonden ‘mini-pilot’ – bijvoorbeeld met een dwarsdoorsnede van de organisatie – om de app vrijblijvend uit te proberen, aldus Van Alphen. ,,Het is een kwestie van downloaden en beginnen. De app is echt ontworpen vanuit de reiziger met optimale keuzevrijheid en flexibiliteit. Mobiele budgetten en cash allowances worden niet voor niets met de dag meer populair.” Met de werkgever organiseert Moves een onboarding sessie waarbij wordt gekeken wat de werkgever uit deze manier van reizen wil halen. Van Alphen: ,,We proberen een aantal dingen van de onderneming in kaart te brengen. Hoeveel medewerkers zijn er? Wie gaan er gebruik van maken? Waar komen ze vandaan? Reizen ze vaak?”

Goedkoper? Duurzamer? Gezonder? Of alle drie?

Van Alphen vervolgt: ,,Vervolgens kijken we wat je er als bedrijf precies wilt uithalen. Gaat het vooral om een kostenbesparing, of is het een manier om je doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te halen? Wanneer we dat weten, kijken we hoe we het gebruik kunnen monitoren en eventueel kunnen sturen in lijn met de ondernemingsdoelstellingen.” Door het aanbod van duurzame mobiliteit – minder auto, meer elektrische scooter en fiets - is Moves bij uitstek een manier om invulling te geven aan de duurzaamheidsdoelstellingen van een bedrijf. Per reis wordt de CO2-uitstoot berekend en weergegeven, evenals het aantal verbrande calorieën.

Ambities

De app is in juni gelanceerd in de regio Rotterdam en De Haag, in samenwerking met de gemeenten en vervoerders. Moves richt zich niet alleen op de zakelijke reiziger: je kunt de app via de App Store en Google Play Store downloaden en ook privé gebruiken. De eerste reizigers maken nu stapje voor stapje kennis met deze nieuwe en vooral slimme vorm van reizen. Twee bedrijven in de regio Rotterdam/Den Haag zijn 1 juli gestart met Moves: ruim 250 medewerkers krijgen op het gebied van mobiliteit nu een grote vrijheid om te kiezen. Het doel voor dit jaar is 5000 zakelijke gebruikers te verwelkomen. Verder is het de bedoeling om Moves landelijk uit te rollen. Want bij Moves weten ze het zeker: flexibel reizen is het nieuwe normaal.

Gratis demo

Meer weten wat Moves kan betekenen voor jouw bedrijf? Vraag geheel vrijblijvend een gratis demo aan!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel